Špajza 11. travnja 2019.

Pronađite ih na Bundeku: Kitchen&Grill Plac otkriva recept za savršenu marinadu i genijalnu salatu

foto: Kitchen and Grill Plac
gastro postao gastro.24sata.hr
Uoči Chill&Grilla, najvećeg festivala klope, cuge i mjuze, u kuhinji restorana Plac saznali smo recept za genijalnu marinadu kojom začinjavaju teletinu i piletinu, a otkrili su nam i recept za svoju poznatu salatu od kupusa i bučinih sjemenki.

Ovogodišnji Chill&Grill na Bundek nam donosi slasne okuse grilla iz cijelog svijeta, a jedan od restorana koji će posjetiteljima nuditi svoje delicije je i restoran Kitchen&Grill Plac.

 | Author: Kitchen and Grill Plac foto: Kitchen and Grill Plac

Smješten na najpoznatijoj zagrebačkoj tržnici Dolac, Plac je mjesto na kojem možete isprobati sjajne burgere u boji, ćevape, piletinu te teletinu s grilla pripremljenu po posebnoj recepturi. Njihovo meso, otkrio nam je voditelj restorana Josip Matijević, prije same pripreme stavlja se u domaću marinadu, a zatim mu je potrebno svega nekoliko minuta na grillu kako bi ostalo sočno, meko i naprosto neodoljivo.

Josip je inače prvi u Zagrebu pokrenuo trend šarenih peciva, pa tako već četiri godine u ponudi drži sjajne burgere upakirane u zelena, crvena i crna peciva bojana prirodnim bojama.

Isprobali smo sve vrste burgera, slastili se telećim trgancima i piletinom s grilla u lepinji, a posebno nas je oduševila Plac salata od kupusa i bučinih sjemenki. Nismo odoljeli, već smo Josipa odmah upitali za recept. Kako simpatičnom Josipu i ekipi iz kuhinje baš ništa nije teško kada su u pitanju zadovoljni gosti, odmah nam je proslijedio recept za salatu te dodao i onaj za domaću marinadu za meso. Nije nam preostalo drugo već recepte podijeliti i s vama.

 

 | Author: Kitchen and Grill Plac foto: Kitchen and Grill Plac

Potrebno vam je:

  • Soja sos
  • Med
  • Senf
  • Maslinovo ulje
  • Biljno ulje
  • Provansalska mješavina začina

Za salatu:

  • Kupus
  • Komorač
  • Rikula
  • Radič
  • Mrkva
  • Bučine sjemenke

Za dressing:

  • Maslinovo ulje
  • Biljno ulje
  • Ocat
  • Med
  • Senf
  • Sol

Postupak pripreme marinade:

  1. Za marinadu najprije pomiješajte sve sastojke, a količine prilagodite vlastitim potrebama. 
  2. Slažite red marinade, red mesa. 
  3. Teletina u marinadi stoji dva do tri dana, dok je piletini potrebno četiri do pet dana, ovisno i piletini.

Postupak pripreme salate:

  1. Sve sastojke od sjemenki naribajte.
  2. Pomiješajte sve sastojke za dressing.
  3. Pomiješajte ribani kupus, komorač, mrkvu, dodajte rukolu i radič, začinite dressingom i pospite bučinim sjemenkama.

Dobar tek!

Josip nam je otkrio i kako na Chill&Grill donosi standardnu ponudu iz restorana koja uključuje burgere, teletinu, ćevape, šiš ćevape, salate i krumpir i brojne druge specijalitete.

"Pošto već treću godinu sudjelujemo na Chill&Grill festivalu, ove godine očekujemo još više posjetitelja pošto se festival tematski proširio, a veselimo se i novim internacionalnim okusima", na kraju je rekao Josip Matijević iz restorana Kitchen&Grill Plac.

 

Možda vas zanima... Dani internacionalne kuhinje: Chill&Grill 3.0 New Experience! Špajza

 

I dok će odabrani restorani pripremati jela s grilla s potpisom, u našoj privremenoj kuhinji na otvorenom nudimo vam nešto sasvim novo.

U konceptu po imenu New Experience pozivamo vas da probate jela sa svih kontinenata za koja do sada vjerojatno niste ni čuli. Tamo će kuhati renomirani chefovi i najpoznatiji food blogeri, a svake ćemo se večeri isplesati na odličnim besplatnim koncertima Nipplepeople, TBF-a, Kojota, Soulfingersa i mnogih drugih - za samo zatvaranje čuvamo specijalno iznenađenje!

 

Možda vas zanima... Chill&Grill 3.0 New Experience - novi i bogatiji festival klope, cuge i mjuze Špajza

 

Također, ove godine uveli smo novost u obliku Eco zone, namijenjene onima koji na Bundek dođu biciklom, rolama, koturaljkama, skejtovima, romobilima ili pješice. Posjetitelji će imati mogućnost provozati i hibridno plug in vozilo te ujedno saznati sve o uštedi i napajanju vozila električnom energijom.

U slučaju da dolazite s djecom, nemojte brinuti jer pripremamo i Kids zonu. Bezbrižno uživajte u iću i piću dok se oni zabavljaju u našoj sigurnoj zoni.

Do Chill&Grill 3.0 New Experience festivala preostala su samo dva i pol tjedna, koja ćemo popuniti ekskluzivnim najavama chefova, restorana i glazbenika.

Pratite našu web stranicu, portal Gastro.hr i društvene mreže, uskoro otkrivamo zbog čega će treći Chill&Grill festival biti još veći, bolji i zanimljiviji od prethodnih! 

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani.

Mastercard® i Maestro® koji omogućuju 10% niže cijene za kartično plaćanje.

 

*Zbog najavljenih pljuskova može doći do promjena u satnici Festivala!

 | Author: 24sata foto: 24sata

U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade. 

Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće meso za svjetske specijalitete. Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali.

Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.

Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad.

Vidimo se na Chill&Grillu od 27. travnja do 3. svibnja na Bundeku!

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.