Križanjem cvjetače i brokule nastao je šenon. Iako izgledom nalik na cvjetaču, ovo povrće okusom najviše podsjeća na brokulu. U engleskom se jeziku naziva još i broccoflower što instantno upućuje na činjenicu od kojeg je povrća nastao (broccoli i cauliflower).
Taj se neobični mješanac priprema baš poput povrća od kojeg je nastao - odstranjuju se listovi i unutrašnji dio, a cvjetići se pirjaju, prže, kuhaju u juhama ili pripremaju na salatu.
Slatkastog okusa, šenon je odličan dodatak mesnim i povrtnim jelima, a dodaje se i u jednostavna jela kao što je omlet, pirja se na maslacu, ubacuje u rižota ili pak priprema u pećnici uz dodatak maslinovog ulja i nešto odabranih začina.
Prepun je vitamina C, K, kalija, fosfora, kalcija i magnezija, a jednostavne, blaže arome čine ga jelom idealnim za baš svakog.
Odlična ideja za današnji ručak bit će upravo krem juha od šenona uz dodatak luka, krumpira, češnjaka, peršina, soli i papra. Šenon tretirajte kao što biste to učinili i s brokulom ili cvjetačom pa uživajte u nježnim i posebnim okusima ovog isto takvog ploda.