Špajza 28. veljače 2017.

Uživajte u danu palačinki uz deset sjajnih recepata

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatke, slane, punjene i zapečene, palačinke obožavamo na svaki mogući način. Odabir je bio težak no za vas smo uspjeli odabrati deset najslasnijih recepata...

Kako bi vam palačinke uspjele baš svaki put, držite se našeg provjerenog recepta za smjesu s kojom nema greške. Zaželite li se pak nešto drugačijih, američkih palačinki, imamo rješenje i za to. Naši bazni recepti na idealan će vas način usmjeriti, a nadjeve zatim odaberite prema samo svom ukusu.
 

Smjesa za palačinke Možda vas zanima... Ovako se radi bazna smjesa za palačinke Recepti američke palačinke Možda vas zanima... Ovaj recept za američke palačinke nas je oduševio! Recepti
 

Slatko savršenstvo jednostavno je postići. Kombinirajte omiljene, tanke, na krajevima hrskave palačinke i slatku bananu u još slađem karamelu. Nismo sigurni da postoji nešto bolje...

Apsolutno savršenstvo: Palačinke u umaku od banana i ruma

Cheesecake krema, limunov sok i krhke, tanke, gotovo prozirne palačinke. Divota! Poslužite uz malo šećera u prahu pa navalite na pravo malo slatko sezonsko blago.

Nevjerojatno dobre palačinke s kremom od limuna i ruma

Da se slažu, mak i vanilija dokazali su to već u germknedlama i različitim varijantama makovnjača. Danas ih zarolajte u palačinku i oduševite se divnim spojem okusa.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Primamljive palačinke s makom i vanilijom

Američke palačinke nikada nisu bile slađe. Dvostruka čokolada, topli umak i divni lješnjaci na vrhu na najslasniji će način začiniti svaki tmuran dan.

Slatki užitak: Dvostruko čokoladne američke palačinke

Torta od palačinki nova je razina uživanja u ovoj divnoj slastici. Jednostavna za pripremu, očarat će baš svakog, a vama donijeti titulu pravog majstora od palačinki.

Slatko oduševljenje: Tiramisu torta od palačinki

Da palačinke mogu biti i zdrave dokazuje ona nešto deblja i sočnija varijanta, od batata i finog čokoladnog preljeva. Sjajan način da potrošite ostatke pirea od batata i istovremeno na najljepši način zasladite nepce.

 

tiramisu od palačinki | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Moguće je: Ostaci batata postaju slasne palačinke

Naravno, nikako ne smijemo zaboraviti i nezaobilazne pohane palačinke. Punjene najfinijim dodacima, sirom koji se rasteže, a zatim umočene u divan umak od jogurta ili majoneze... Neodoljivo!

Danas kuhamo: Pohane palačinke

Osim šunke i sira, palačinke možete puniti i tunom. Malo sira, malo tune, koji kiseli krastavac pa sve zajedno ubacite u pećnicu. Brz i tako ukusan ručak spreman je prije nego što možete zamisliti.

Punjene zapečene palačinke u potpuno novom ruhu

Mislite da grah i palačinke ne idu zajedno? Naš bloger Darko Kontin dokazao je suprotno kada je odlučio spojiti kelj, muškatnu tikvu, grah i palačinke u jedno. Pogledajte rezultat.

Palačinke od kelja punjene grahom i muškatnom tikvom
 

Palačinke | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

Iako primamljivi, ovi vam recepti ipak zvuče malo previše komplicirano? Priprema smjese možda vam i ne zadaje prevelike probleme, ali pečenje vas gotovo uvijek izbacuje iz takta? Nema problema, imamo rješenje i za ne tako velike majstore u pečenju palačinki - brzinske recepte za one koje uspijevaju baš uvijek!

Palačinke koje baš uvijek uspijevaju

Palačinke iz boce: Brzo i bez prljavog suđa

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.