Špajza 27. veljače 2019.

Stari baguette pretvorite u tri neodoljiva, hrskava jela

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljeni francuski kruh pretvorite u fine, hrskave i bogate delicije, iskoristite ostatke iz hladnjaka ili osmislite svoju savršenu kombinaciju. Samo neka je u slast!

Zalogaji od starog baguette kruha bit će hrskavi, slasni, a na njima možete kombinirati i najčudnije spojeve. Donosimo tri genijalne ideje za snackove od starog francuza.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Hrskavi

Bruschette su jedna od onih grickalica koje naprosto obožavamo. Idealne su u baš svako godišnje doba, dovoljno je samo osmisliti omiljenu kombinaciju i posložiti je na hrskavi kruh aromatiziran maslinovim uljem i češnjakom. 

Kombinirajte mesne ili riblje namirnice, dodajte sira i omiljeno sezonsko povrće, pa uživajte u brzim, slasnim grickalicama za baš svaku priliku.

 

Možda vas zanima... Bruschette s paštetom - najbrže grickalice ikad! Špajza Možda vas zanima... Brzi zalogajčići: Bruschette s kozicama Recepti Možda vas zanima... Bruschette s patlidžanom, cherry rajčicama i krem sirom Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Punjeni

Punjene baguette lađice savršen su doručak, brzi ručak ili snack. Sve što vam treba jest umak od vrhnja ili na bazi rajčice, ostaci iz hladnjaka i stari baguette koji ste izdubili. Punite ga povrtnim kombinacijama, dodajte na kockice nasjeckanu šunku ili tunu, a na kraju obavezno sve pospite ribanim sirom. Za prste polizati!

 

punjeni kruh Možda vas zanima... Hrskave lađice od kruha punjene jajima i povrćem Recepti

 

punjeni kruh | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Pizza!

Slasna pizza nikad nije bila brže gotova. Kada ste u žurbi, a baš vam je zamirisao dobar spoj sastojaka na hrskavoj podlozi, okrenite se baguetteu, pa ga pretvorite u nezaboravan pizza snack. Brzo, slasno i zasitno!

 

Možda vas zanima... Pizza na kruhu - novi trend koji naprosto obožavamo Špajza

 

Dobar tek!

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.