Špajza 21. rujna 2018.

Stigle mandarine! Donosimo 6 omiljenih slatkih recepata

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljeni plodovi iz doline Neretve polako stižu na naše tržnice.

Svježe mandarine volimo zbog pravog malog bogatstva vitamina, ali i divnog slatkasto kiselkastog okusa koji počinjemo obožavati s prvim hladnijim danima. 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Mandarine su izvrsna osnovna namirnica za pripremu kolača ali i domaćih sokova, likera i drugih napitaka. Ako želite pripremiti fini liker, nabavite neprskane mandarine pa njihove kore osušite na suncu, prelijte alkoholom ili lozovačom i pustite da stoje dva mjeseca. Za dodatnu aromu likera možete ubaciti i mahunu vanilije. Liker na kraju procijedite i dodajte mu šećerni sirup.

Probajte napraviti liker od mandarine s votkom i uvjerite se sami.

 

Domaće mandarine Možda vas zanima... Liker od mandarina Recepti

 

Sezonski čokoladni kolač oduševit će baš svakog tko ga isproba. Kiselkasto slatkaste arome omiljenih mandarina divno će osvježiti čokoladne note te vam donijeti sasvim novo ruho ovog jednostavnog, klasičnog kolača.

 

 

Možda vas zanima... Sezonski spoj: Čokoladni kolač s mandarinama Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood


 Svi koji vole ukusne i sočne kolače s voćem ne moraju čekati proljeće da bi uživali u ukusnom desertu! Sezona mandarina tek je počela tako da stignete isprobati ovaj jednostavan kolač sa svježim mandarinama. Osim toga, kolač je vrlo jednostavan za pripremu i neće vam oduzeti puno vremena.

 

Možda vas zanima... Osvježavajuće kocke s mandarinama Kolumne

 

Najpopularnije voće jeseni i zime ovog puta kombinirajte s čokoladom. Lagan i osvježavajuć okus mandarine izvrsno se slaže s finom, tamnom čokoladom. Napravite mousse kremu pa u njoj uživajte tek kada je dobro ohladite.

 

mousse od mandarina i čokolade Možda vas zanima... Kakav divan spoj: Mousse od čokolade i mandarina None

 

Zašto ne biste napravili džem ili marmeladu od omiljenih agruma? Iskoristite ove slatke plodove i napravite mirisnu marmeladu dok su plodovi svježi.

 

Marmelada od mandarina Možda vas zanima... Marmelada od mandarina Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

U nedostatku domaćih naranči, volimo ih cijediti i pomiješati s limunom, a sok od mandarina možete iskoristiti i za marinade od peradi. Možete napraviti i gušći umak koji će pristajati jačim komadima mesa - svinjetini, junetini, teletini i jelima od divljači. Odvažite se i pripremite piletinu s nadjevom od mandarina

 

Piletina s nadjevom od mandarina Možda vas zanima... Piletina s nadjevom od mandarina Recepti

 

Ušećerena verzija korice može poslužiti kao ukusna grickalica ili samo ukras na slasticama. U svakom slučaju, veselimo se sezoni mandarina i raspoloženi smo za deserte s omiljenim citrusnim "pojačivačem okusa".
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.