Špajza 23. veljače 2019.

Što jedete uz pizzu? Imamo nekoliko genijalnih ideja!

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Pizzu obožavamo u baš svakom obliku. Ponekad uz klasične dodatke, stvar dodatno volimo začiniti, pa ubaciti i pokoji neobičan detalj koji zatim omiljeno jelo pretvara u najfiniji doživljaj.

Pripremili smo vam nekoliko ideja koje će idealno poslužiti kada se zasitite klasične pizze ili pak u onim rijetkim trenucima kada vam domaća verzija omiljenog jela baš i ne uspije. Ne brinite, imamo rješenje za svaki problem!

U nastavku vam donosimo neobične, ali genijalne ideje za priloge uz pizzu. 

 

Možda vas zanima... Pizza iz tave - brzinski način za uživanje u omiljenom jelu Recepti

 

U salati je tajna svježine

Salata je uvijek dobra ideja, a osim klasične rukole kojom možete začiniti baš svaku vrstu pizze, tu su i različite kombinacije koje će hrskavo tijesto i omiljene dodatke podignuti na jednu još višu razinu. 

Koristite li lisnatu salatu svakako je nakon pranja nasjeckajte na rezance, a zatim joj dodajte avokado, filetiranu naranču, pa čak i orašaste plodove poput tostiranih badema ili lješnjaka. 

Odličan dodatak salati za pizzu bit će i pečeni slanutak koji će vam pomoći da stvorite hrskavu komponentu kojoj je teško odoljeti.

 

Možda vas zanima... Havajska pizza - ona koju ili voliš ili ne voliš Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Slasni mesni dodaci

Mesni dodaci poput pršuta ili mortadele divno će se složiti uz još vrući pizza nadjev. Dodajte ih na samom kraju, u trenutku kada pizzu izvadite iz pećnice, pa gledajte kako se masnoća otapa i stvara neodoljivo dobre okuse.

 

Možda vas zanima... Pizza s domaćom kobasicom i cheddar sirom za prste polizati Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Umaci daju na aromatičnosti

Jednostavni umaci na bazi maslinovog ulja, uz dodatak češnjaka i peršina idealan su dodatak laganijim pizzama kao što su margherita, pizza s tunom ili morskim plodovima. Kombinaciji okusa dodajte i malo limunovog soka, pa uživajte u nekim posve novim okusima.

Osim ovog, jednostavnijeg, tu su i složeniji umaci na bazi rajčice koji će se odlično složiti uz baš svaku pizzu, ali i bijeli umaci na bazi kiselog vrhnja ili grčkog jogurta. Začinite ih omiljenim začinskim biljem, ubacite i čili, češnjak i druge, slične dodatke pa uživajte u sočnoj, slasnoj pizzi baš uvijek.

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Krumpirići za još slasnije uživanje

Prženi krumpiriću uz pizzu nisu baš nikakva novost, no rasporedite li ih po već gotovoj pizzi i začinite umacima po želji, dobit ćete jedno sasvim novo iskustvo uživanja u pizza nadjevu. Pripazite tek da krumpirići nisu previše masni kako ne biste u potpunosti uništili nadjev.

Osim krumpirića, u obzir uzmite i druge pržene dodatke kao što su mozzarella štapići ili okruglice ili pak prženi luk.

Naravno, na umu imajte i kako će ovi dodaci pizzu učiniti daleko zasitnijom, pa je svakako podijelite i s najdražima.

 

Možda vas zanima... Pravi gušt: Bogata deep dish pizza Kolumne

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.