Iako se ni sami nismo usuglasili što bi točno ušlo u naš izbor domaće hrane za doručak, pronašli smo primjere iz različitih zemalja svijeta koji su nas posve osvojili. Neke od ovih doručaka zasigurno ćemo i sami isprobati!
Brazilci tako u prvom obroku uživaju na posve domaći način. Doručak vole začiniti finom šunkom i sirom između dvije kriške kruha, a sve to zalijevaju kavom i mlijekom.
Kinezi pak doručak shvaćaju vrlo ozbiljno te se vole počastiti kuhanim jelima i šarenim tanjurima. Tako ćete u Kini za doručak uživati u dim sumu ili pak manjim tanjurima prepunim šarenim delicijama, ovisno o pojedinoj regiji.
Zobene pahuljice sa suhim ili svježim voćem, jogurt ili mlijeko i švicarski doručak je poslužen. Popijte k tome još malo kave pa se barem na jedno jutro osjećajte bogato poput Švicaraca.
Nađete li pak se u Pakistanu, topla zdjelica gulaša zagarantirana vam je već od jutra. Nihari je gulaš od govedine koji će vas već od samog jutra okrijepiti na najljepši mogući način.
Kubanci, s druge strane, vole jednostavnost. Kod njih se za doručak uživa u kavi s mlijekom serviranoj uz tost s maslacem koji se nerijetko umače u kavu. Jednostavnost u najboljem obliku!
Izraelsku shakshuku već smo isprobali i u potpunosti nas je osvojila. Ne bismo se bunili da u takvom bogatom doručku uživamo baš svaki dan. Poslužuje se uz pita kruh i šaku zelenja koji na divan način zaokružuju ovu fantastičnu jutarnju gozbu.
Rolani omlet i egg rolls u Koreji se pripremaju na nebrojeno mnogo načina, a ponekad se kombiniraju i s povrćem, ribom ili mesom, dok je Rusija, s druge strane, okrenuta posve drugačijim okusima. Palačinke od sira, vruća zobena kaša i raženi kruh također dio su ruskog doručka. Zvuči kao odličan početak dana!