Špajza 14. siječnja 2018.

Što za večeru: Jednostavni prijedlozi za svaki dan

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Večera je često najkompliciraniji obrok u danu. Ne želimo pretjerivati s nezdravom hranom, a sve nam izgleda tako primamljivo. Donosimo vam sjajne i, najvažnije, ukusne ideje za večeru u kojoj ćete uživati bez grižnje savjesti.

Za večeru volimo posegnuti za što jednostavnijim rješenjima te se najčešće klonimo kuhanja i pečenja, pa onda biramo namirnice kao što su različiti namazi i paštete. Tu naviku možda i ne morate mijenjati već samo malo modificirati. Naime, kupovne sirne namaze i paštete zamijenite domaćim namazima.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Hummus i domaća pašteta od tune bit će daleko bolji odabir ponajprije zato što ćete točno znati što jedete. Oba se namaza pripremaju super jednostavno, a oduzet će vam svega desetak minuta. Kruh kratko tostirajte kako biste dobili hrskavu podlogu, premažite ga novim najdražim namazima i uživajte.

 

Možda vas zanima... Hummus - domaći namaz od slanutka na moj način Kolumne Pašteta od tune Možda vas zanima... Najbolja pašteta od tune spremna je za par minuta! Recepti

 

Hummus | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Salate su također dobra ideja kada je u pitanju vrijeme večere. Pripremiti ih možete od ostataka ručka ili pak nasjeckati povrće koje imate u hladnjaku, dodati mu kakvu žitaricu ili tunu iz konzerve, začiniti limunovim sokom, maslinovim uljem i začinskim biljem.

Jednostavne salate često su i one najbolje, pa nemojte pretjerano komplicirati kada su u pitanju preljevi. Ne volite li maslinovo ulje, zamijenite ga bučinim ili napravite jednostavan dressing od jogurta.

 

Možda vas zanima... Laganini: Četiri sjajna dressinga za salate Špajza

 

Ostatke od ručka također možete zamotati u fini wrap. Ostane li vam mesa, bolognese umaka ili kakvog povrtnog umaka, reducirajte ga, dodajte mu dodatke poput graha i kukuruza, ubacite u tortilju i pospite sirom.

Na isti način možete umotati i šunku i sir, dodati povrće i lagano zapeći na tavi ili u tosteru. Jednostavan, brz i ukusan obrok u manje od pet minuta? Definitivno smo zainteresirani!

 

tortilja Možda vas zanima... Ostatak piletine zarolajte u tortilju na tri neodoljiva načina None

 

Zdravi sendviči nisu novost, a mi imamo savršene recepte za one najfinije. Osim toga, ako mogu Skandinavci, zašto ne bismo i mi? 

 

Možda vas zanima... Nije mit: Sendviči mogu biti zdravi! Špajza Možda vas zanima... Smorrebrod - danski sendviči bez poklopca Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.