Špajza 24. svibnja 2017.

Tako lako: Do domaćeg mlijeka u samo tri koraka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Domaće mlijeko priprema se jednostavnije no što možete zamisliti. Pripremite omiljene orašaste plodove i bacite se na posao kako biste već sutra uživali u nježnim orašastim okusima domaćeg mlijeka...

Odlična i daleko zdravija alternativa klasičnom kupovnom kravljem mlijeku bit će domaća varijanta od orašastih plodova. Iako se na prvu priprema možda čini kao previše posla, fino i aromatično mlijeko možete dobiti u samo tri koraka. 

 

domaci maslac.jpg Možda vas zanima... Napravite domaći maslac u samo 10 minuta Recepti

 

Sve što će vam trebati su omiljeni orašasti plodovi, malo vode i začini po želji. Koristiti možete bademe, lješnjake, pistaciju ili indijske oraščiće.
 

Bademovo mlijeko | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Najvažniji korak bit će umakanje orašastih plodova u vodu preko noći kako bi oni postali mekši. Tako potopljene ostavite na sobnoj temperaturi 24 sata.

Voda bi do jutra trebala postati nešto mutnija te ju je potrebno izbaciti, a zatim oraščiće prebaciti u blender. Ovisno o tipu orašastih plodova koji ste odabrali, dodati možete i začine poput cimeta, vanilije ili pak kakao u prahu i med.

 

Možda vas zanima... Napravite domaći kajmak u samo 5 minuta Recepti

 

Orašaste plodove, začine i nekoliko šalica vode dobro izblendajte dok ne dobijete bijelu tekućinu nalik mlijeku. Procijedite je kroz gazu ili gusto cjedilo pa dobiveno mlijeko prebacite u staklenke i držite u hladnjaku.

Koristiti ga možete kao dodatak omiljenim jelima i slasticama, jutarnjoj kavi ili omiljenom smoothieju.

Tako pripremljeno mlijeko u hladnjaku može stajati do tjedan dana, no zbog finih, nježnih i orašastih okusa zasigurno će nestati i puno prije. 
 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Živjeli!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.