Špajza 04. studenoga 2019.

Talijanski chef otkrio tajnu savršene carbonare

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Massimo Bianchi otkrio je tajnu savršene karbonare, a sve što će ti trebati jest pet sastojaka.

Talijanski chef Massimo Bianchi odlučio je podijeliti svoj 'tajni'  recept za pastu carbonaru, naglašavajući važnost konzumiranja odmah nakon kuhanja.

 

Možda vas zanima... Talijanski klasik carbonaru obogatite brokulom Recepti

 

Za pripremu ovog jela, potrebno ti je imati slaninu guanciale, odnosno slaninu od sušenih svinjskih obraza. Ona ima intenzivniju aromu pancete i mekšu teksturu. Osim toga, trebaju ti jaja (tri bjelanjka i šest žumanjaka), špageti, parmezan i sir pecorino (tvrdi ovčji). Ako ne možeš nabaviti slaninu guanciale, panceta će biti savršeno dobar nadomjestak. I za kraj malo maslinovog ulja.

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Kako pripremiti carbonaru? Kuhanje treba početi pirjanjem guanciale ili pancete u maslinovom ulju dok ona ne postane hrskava. Zatim odvojiti žumanjke i bjelanjke te ih u zdjeli sve zajedno sjedinite. Nakon toga dodati 25 grama pecorino sira i 25 grama parmezana. Dodati crnog papra po želji.

 

Možda vas zanima... Jamiejeva "mršava“ carbonara s graškom Recepti

 

Skuhati oko 500 grama špageta u slanoj vodi i procijediti. Sa strane ostaviti malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. U smjesu od jaja i sira dodati tjesteninu, i poprženu slaninu te preliti vodom u kojoj se kuhala tjestenina. Gotovu tjesteninu poslužiti odmah. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.