Špajza 08. lipnja 2017.

Zabavni park u kojem se sve vrti oko - rezanaca

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Najslasniji tematski zabavni park nalazi se u Yokohami u Japanu, a glavna tema mu je - ramen!

Japansko jelo koje počiva na kvalitetnom ribljem ili mesnom temeljcu, a glavni sastojak su mu rezanci u japanskom gradu Yokohama dobilo je svoj tematski park.

 

Ramen Možda vas zanima... Tajna fantastičnih japanskih rezanaca: Kamena sa - ramena! Kolumne

 

Riječ je o ramenu, nadaleko poznatom istočnjačkom jelu koje se priprema u nebrojeno mnogo varijanta, začinjava soja sosom, komadićima mesa i mladim lukom ili vlascem.
 


Ramen zabavni park nazivaju Disneylandom rezanaca, a sam izgled parka replika je starog dijela Tokyja iz 1960-ih godina. 

 

Možda vas zanima... Usudite se isprobati: Lungić u miso juhi ReceptiIako je ramen izvorno japansko jelo, zbog svoje je jednostavne pripreme i fantastičnih okusa preuzeo svjetsku gastronomsku scenu pa se tako diljem svijeta otvaraju tematski ramen restorani. Među najpoznatijima nalazi se i onaj u Brooklynu koji je poseban upravo po specifičnom ophođenju prema gostima. Naime, ramen restoran u Brooklynu idealno je mjesto za opuštanje jer tamo čak ni konobari ne pričaju.

 

 

#ramen🍜 #gyozas #friedrice #japan🇯🇵 #taste #odaiba #ramenthemepark

A post shared by Tamara Miller (@teebagasaurus) on

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.