Špajza 02. kolovoza 2019.

Cijelog ste života krivo pili pivo!

Pivo
foto: Thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
U ovom razdoblju, kada je pivo izuzetno popularno i otvaraju se brojni mali pogoni, zaista je bitno obratiti pozornost na dvije sitnice kako bi isprobavanje novih vrsta predstavljalo pravo zadovoljstvo.

Uživanje u pivu zapravo zahtjeva vrlo malo truda; bitno ga je dobro rashladiti i uliti u čašu pod odgovarajućim kutem. Međutim, kad se ispija iz boce, toplina tijela zagrijava i taj omiljeni napitak.

 

Možda vas zanima... Prvo Viško Pivo: Kakva nevjerojatna štorija... Najave

 

Uglavnom svi obuhvate rukom deblji dio boce i nepromišljeno si kvare okus povišenjem temperature. Zaboravlja se na jednu jednostavnu i sasvim logičnu stvar - postojanje takozvanog vrata. Pakiranje je dizajnirano upravo kako bi, uz držanje za vrat boce, pivo mnogo duže ostalo hladno.

 

ljeto u zagrebu - pivo | Author: Medvedgrad foto: Medvedgrad

 

Možda vas zanima... Zmajska pivovara: U gnijezdu kraljeva crafta Najave

 

Druga je velika pogreška koju valja spomenuti uklanjanje pjene. Iako možda nekim pivopijama i nije najdraži dio, ona ima vrlo bitnu ulogu u zaštiti piva od kisika iz zraka, koji može osjetno izmijeniti okus. 

Ovo se, naravno, odnosi na točeno pivo, a bilo bi uputno izbjeći točenje kvalitetnih piva u plastične čaše. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.