Špajza 06. veljače 2017.

Zašto ručak ne biste pojeli pod vodom!

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Belgija ima pravi hit među restoranima - restoran 5 metara ispod vode!

U Bruxellesu postoji nešto što bi svaki foodie avanturist volio probati - restoran pod vodom! Simpatičnog imena Biser (The Pearl),  pet metara ispod vode, u jednom od najvećih i najdubljih bazena na svijetu, smjestio se ovaj fantastični mali restoran.

Za 99 € po osobi, dobit ćete kompletan ručak koji uključuje salatu od jastoga, foie gras te šampanjac, ali i jedno nezaboravno iskustvo! Jer realno, gdje još možete jesti ispod vode!

Kako se ne bi šokirali skokom u vodu, voda je zagrijana na ugodna 33 stupnja kako bi posjetitelji mogli pristupiti ovom sjajnom restoranu u obliku sfere.

Kreator ovog super restorana i same ideje, John Beernaerts, kaže: "Napravio sam ovaj bazen prije 12 godina, zato što sam još od tinejdžerskih dana veliki zaljubljenik u ronjenje. Htio sam omogućiti svima da nauče roniti u idealnim uvjetima (kao što je ovdje slučaj). Ovo (restoran) je poput vraćanja u stanje fetusa, kao da ste zaštićeni ovojnicom. Možete razgovarati, raspravljati i razmjenjivati iskustva u jednoj prigušenoj atmosferi ."

Restoran u obliku sfere, zapravo podsjeća na ogromnu golf lopticu, a u njega stanu 4 osobe.

Kako bi napravili ovaj restoran, bila je potrebna godina dana - za usavršavanje dizajna, mehaničkog dijela te same dostave hrane do njega.

Hranu, zapakiranu u vodonepropusne kutije,  donose obučeni ronioci koji rade u samom centru za ronjenje NEMO33

NEMO33 također osigurava i da je restoranu osiguran dotok kisika kako bi posjetitelji mogli bezbrižno objedovati.

Jedan od zadovoljnih posjetitelja ovog neobičnog restorana, Nicholas Mouchart, kaže: "Ono što je zapravo izvanredno, jest to što ste pod vodom. Mi (on i njegova djevojka) smo poput ribljeg para, volimo biti u vodi. I najbolje je to što je ovo zaista jedinstveno iskustvo. Ovo je ručak koji ćemo pamtiti cijeli svoj život!"

Za one koji još nikada nisu ronili, omogućen je sat ronjenja prije odlaska u restoran pod vodom.

A kakvo je zaista iskustvo objeda u  restoranu pod vodom, pogledajte u videu:

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.