4 podloge za cheesecake su sve što ti treba

Alleksana/Pexels Savršena podloga čini savršen cheesecake
Nađeš idealan recept za cheesecake, imaš sve za "gore", ali nemaš podlogu. Pa tražiš drugi recept. Pa je obrnuto... Najbolje rješenje je uvijek imati spremne ove 4 podloge, s kojima možeš kombinirati razne nadjeve
Vidi originalni članak

Kada je u pitanju kolač od sira ili cheesecake, tvoja mašta je jedina granica. Od ukusne i osvježavajuće verzije s limunom i limetom, kombinacije drugih voćnih okusa pa sve do čokoladne verzije... Sve kombinacije su dobrodošle i svaki put ćeš više ili manje "pasti", jer cheesecake jednostavno obožavamo.

Cheesecake nije mnogima omiljen kolač samo zbog svojeg kremastog punjenja, već i zbog hrskave podloge. Upravo zbog toga ti i donosimo ove 4 podloge za cheesecake uz koje ćeš moći napraviti bilo koju verziju cheesecakea.

 

slatka školica Izbjegni česte pogreške i napravi cheesecake bez mane

 

Ovo ti može biti od velike pomoći ako poželiš samostalno kombinirati podlogu i dio sa sirom, odnosno ne moraš točno pratiti recept koji pronađeš, nego kad odabereš omiljenu podlogu, možeš je koristiti stalno ili češće kombinirati. A sigurni smo da će ti barem jedna od ove 4 podloge za cheesecake postati omiljena. Ili dvije, pa čak i tri... Ipak je to cheesecake. 

Petit beurre keksi s otopljenim maslacem možda jesu klasičan, brz i lak izbor, no ako želiš pokazati svoju kreativnost u kuhinji, evo nekoliko ideja koje možeš iskoristiti.

Začinjeni keksi

Začinjeni keksi, poput speculaas ili keksa s đumbirom čine ukusnu osnovu za citrusni kolač od sira ili za jesensku verziju cheesecakea s bundevom. U nastavku te tako čeka recept za klasičan cheesecake koji zbog nove i drugačije podloge ipak postaje poseban. 

 

50 shades of hunger Klasični cheesecake sa speculaas keksićima

 

Oreo keksi

Ako u planu imaš napraviti čokoladnu bombu zanimljivih boja svakako kreni s podlogom od Oreo keksa. Smrvljeni, ukusni i tamni, Oreo keksi odlična su podloga za cheesecake s trešnjama ili za red velvet verziju ovog popularnog kolača.

Recept u nastavku donosi ti jednostavnu crno-bijelu verziju ovog deserta koji bi bio odličan dodatak za vrijeme tematske filmske večeri, pogotovo ako voliš i crno-bijele filmove.

 

BakeCakes Oreo cheesecake - ljubav na prvi pogled i zalogaj

za prste polizati Savršeni jesenski cheesecake od bundeve i čokolade

 

Drobljeni pereci ili (kukuruzne) pahuljice

Prilikom sljedeće pripreme svoj kolač "sagradi" od smrvljenih pereca i karamele ili pak maslaca od kikirikija. Možeš upotrijebiti i usitnjene (kukuruzne, zobene...) pahuljice, koje su osobito ukusne kada dolaze u spoju s omiljenom čokoladom!

 

Njam! Cheesecake s lješnjacima i čokoladom koji neodoljivo podsjeća na...

 

Orašasti plodovi

Prikupi malo lješnjaka, oraha ili pistacija, očisti ih te ih stavi u svoj multipraktik. Uključi ga i pričekaj dok ne nastane tekstura koja te podsjeća na drobljene kekse. Mrvljene orašaste plodove zatim pomiješaj s maslacem i tvoja bezglutenska baza spremna je za daljnju uporabu!

Isprobaj i ove recepete za cheesecake...

 

Poslastica i pol! Cheesecake s malinama i pistacijama Najbolji kolač na svijeu Cheesecake baklava - kombinacija iz snova slatki gušti Nezaboravni cheesecake s čokoladom gotov za tren Cheesecake s narančom - desert koji će sve oduševiti

 

Posjeti Gastro.hr