Kada je u pitanju kolač od sira ili cheesecake, tvoja mašta je jedina granica. Od ukusne i osvježavajuće verzije s limunom i limetom, kombinacije drugih voćnih okusa pa sve do čokoladne verzije... Sve kombinacije su dobrodošle i svaki put ćeš više ili manje "pasti", jer cheesecake jednostavno obožavamo.
Cheesecake nije mnogima omiljen kolač samo zbog svojeg kremastog punjenja, već i zbog hrskave podloge. Upravo zbog toga ti i donosimo ove 4 podloge za cheesecake uz koje ćeš moći napraviti bilo koju verziju cheesecakea.
Ovo ti može biti od velike pomoći ako poželiš samostalno kombinirati podlogu i dio sa sirom, odnosno ne moraš točno pratiti recept koji pronađeš, nego kad odabereš omiljenu podlogu, možeš je koristiti stalno ili češće kombinirati. A sigurni smo da će ti barem jedna od ove 4 podloge za cheesecake postati omiljena. Ili dvije, pa čak i tri... Ipak je to cheesecake.
Petit beurre keksi s otopljenim maslacem možda jesu klasičan, brz i lak izbor, no ako želiš pokazati svoju kreativnost u kuhinji, evo nekoliko ideja koje možeš iskoristiti.
Začinjeni keksi
Začinjeni keksi, poput speculaas ili keksa s đumbirom čine ukusnu osnovu za citrusni kolač od sira ili za jesensku verziju cheesecakea s bundevom. U nastavku te tako čeka recept za klasičan cheesecake koji zbog nove i drugačije podloge ipak postaje poseban.
Oreo keksi
Ako u planu imaš napraviti čokoladnu bombu zanimljivih boja svakako kreni s podlogom od Oreo keksa. Smrvljeni, ukusni i tamni, Oreo keksi odlična su podloga za cheesecake s trešnjama ili za red velvet verziju ovog popularnog kolača.
Recept u nastavku donosi ti jednostavnu crno-bijelu verziju ovog deserta koji bi bio odličan dodatak za vrijeme tematske filmske večeri, pogotovo ako voliš i crno-bijele filmove.
Drobljeni pereci ili (kukuruzne) pahuljice
Prilikom sljedeće pripreme svoj kolač "sagradi" od smrvljenih pereca i karamele ili pak maslaca od kikirikija. Možeš upotrijebiti i usitnjene (kukuruzne, zobene...) pahuljice, koje su osobito ukusne kada dolaze u spoju s omiljenom čokoladom!
Orašasti plodovi
Prikupi malo lješnjaka, oraha ili pistacija, očisti ih te ih stavi u svoj multipraktik. Uključi ga i pričekaj dok ne nastane tekstura koja te podsjeća na drobljene kekse. Mrvljene orašaste plodove zatim pomiješaj s maslacem i tvoja bezglutenska baza spremna je za daljnju uporabu!
Isprobaj i ove recepete za cheesecake...