Mesne okruglice na deset genijalnih načina

Thinkstock
Mesne okruglice idealna su ideja kada želite pripremiti raskošan ručak u kratkom vremenu, te istovremeno svojim umijećem zadiviti svakog tko će taj ručak isprobati...
Vidi originalni članak

Okruglice u umaku od rajčice, na švedski ili, za one izbirljive kada je u pitanju vrsta mesa, okruglice od puretine.

Odaberite one koje najbolje odgovaraju baš vama. Poslužite ih uz špagete ili pire krumpir, pa uživajte u sjajnim okusima s različitih strana svijeta.

 

 

Unatoč uvjerenju da su izvorno talijansko jelo, mesne okruglice u umaku od rajčice zapravo su američki izum. Najčešće se pripremaju tako da se najprije sa svih strana poprže na ulju, a zatim se ubacuju u jednostavan umak na bazi pelata, domaćih ili kupovnih.

Mi vam donosimo čak nekoliko verzija; okruglice u salati, u finim umacima, sa sirom, kupusom i na pireu od sezonske bundeve.

Na vama je samo da odaberete novu omiljenu kombinaciju i vratite joj se u trenucima kada vas uhvati nesavladiva želja za tanjurom slasnih okruglica.

 

Pogledajte video! Sočne mesne okruglice u umaku od rajčice

Fantastičan spoj! Grčka salata s mesnim okruglicama i risonima

spoj za pet Slasne mesne okruglice u zagrljaju kiselog kupusa

mesne okruglice... Butternut tikva: dva sjajna recepta s vjesnikom jeseni

 

 

Pripremiti ih možete na jednostavniji način, bez posebnih dodataka, no odličan spoj okusa dobit ćete i dodate li u sredinu kockicu omiljenog topljivog sira. 

 

ručak za pet Mesne okruglice punjene sirom

 

 

Zahvaljujući super popularnom hygge načinu života, skandinavske su zemlje osvojile srca ljubitelja lijepog diljem svijeta. Osim genijalnih interijera, iz Švedske su nam tako stigle i slasne mesne okruglice u bijelom umaku.

Jednostavna priprema i autentični okusi ono su što nas je instantno privuklo ovom receptu, pa vam sasvim sigurni preporučujemo da se i sami okušate u istom.

 

Recepti Njihovo, a domaće: Švedske mesne okruglice

 

Ne volite li miješano mljeveno meso, svakako birajte jednostavne mesne okruglice od puretine. Kombinirajte ih sa špagetima i špinatom ili im dodajte kurkume za još slasnije mirise.

 

Ručak za pet! Sasvim drugačije: Pureće okruglice sa špinatom

začinjeno i mirisno Najmirisnije pureće okruglice u umaku od kurkume

 

Za posve drugačiji doživljaj, okrenite se finom sendviču za kojim su u potpunosti poludjeli Amerikanci ili pak iznenadite nepce finim bezmesnim "mesnim okruglicama našeg blogera Vedrana koje smo i sami isprobali i u potpunosti se oduševili.

 

Genijalno! Zašto je sendvič s mesnim okruglicama hit u Americi

Čudo na tanjuru Bezmesne "mesne" okruglice od patlidžana i slanutka

 

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr