Naših 10 najpopularnijih recepata u siječnju

Arhiva missGASTRO U Top 10 naših recepata u siječnju našli su se sarma, američke palačinke, kolač s "nevidljivim" jabukama, odrezak od brokule, Melkiorove fritule i drugi
Od Melkiorovih fritula do sarme - ovo su recepti koje ste u siječnju najviše čitali na portalu missGASTRO, a nadamo se da ste neke i pripremili i njima oduševili sebe i svoje drage osobe
Vidi originalni članak

Napokon smo se oprostili od siječnja, po mnogima (subjektivno) najduljeg mjeseca u godini. Osim što smo se jadali da taj siječanj nikako da prođe, puno smo i kuhali i pekli kolače te s vama, našim dragim čitateljicama i čitateljima, podijelili tijekom mjesec dana oko 150 recepata!

 

slasna top lista Ovo je 5 najpopularnijih jela u 2023. godini food trendovi Trendovi u 2023. godini: Od Barbie do kiselih krastavaca

 

Kuhali smo slasna zimska jela na žlicu, fina pečenja, ali i zdrave salate i druge ukusne recepte bogate povrćem za one koji su od 1. siječnja odlučili jesti zdravije. Krenuli smo i s pokladnim slasticama, među kojima su vas naviše oduševile fritule koje chef Melkior Bašić priprema po receptu svoje bake, a mnogi su poželjeli ispeći i jednostavan kolač od limuna po receptu slavne glumice Jamie Lee Curtis.

U nastavku donosimo pregled top 10 recepata koje ste najviše čitali, a nadamo se i isprobali!

Fritule po receptu bake chefa Melkiora Bašića

Chef Melkior Bašić, član žirija MasterChefa, recept za fritule podijelio je na svom Instagramu i od tada traje rasprava - jesu li naše bake ima jogurt i prašak za pecivo... No nema rasprave da su baš ove fritule - najukusnije. I sami smo ih napravili pa možemo potvrditi.

 

hit recept Melkior Bašić fritule radi prema bakinom receptu

 

Najsočniji kolač od limuna s potpisom slavne oskarovke

Oskarovka Jamie Lee Curtis pohvalila se kako je odlična kuharica te s javnošću podijelila recept za svoj sočan kolač od limuna. Tajnu njegove izuzetne sočnosti provjeri u receptu, ako već nisi...

 

recepti slavnih Ovaj kolač od limuna slavna glumica peče cijeli svoj život

 

Najbolja sarma ikad!

Možeš li zamisliti zimu, a da sarma nije na stolu? Mi nikako ne možemo. I zato smo na jednom mjestu skupili sve najbolje savjete za savršenu sarmu, baš svaki put... Pronađi ih na linku niže.

 

zima na žlicu Dosje sarma: kako da baš uvijek bude najbolja!

 

Američke palačinke - savršen slatki doručak

Nama su američke palačinke posebno drage nedjeljom ujutro kada uživamo u njihovoj pjenastoj strukturi i upotpunjujemo ih raznim voćem i preljevima - od meda do čokolade. A ovaj recept bolji nam je od svih koje smo isprobali! 


za slatke nedjelje Ovaj recept za američke palačinke nas je oduševio!

 

Najbolje tijesto za pizzu

Donosimo recept za tijesto za pizzu iskusnog majstora pizze. Točno prati upute i odsad će te svi pitati za recept, a on je u nastavku, na linku... Nakon što isprobaš ovaj recept, kupovno tijesto više ti neće biti ni na kraj pameti.

 

najbolje ikad! Najbolje tijesto za pizzu s kojim ne možeš pogriješiti

 

Piletina Wellington

Slavni chef Stevo Karapandža ima zapisane na tisuće recepata, a mi donosimo jedan baš poseban - za pileća prsa Wellington, jelo koje će te oduševiti okusima i sočnošću.

 

kreativna kuhinja Piletina Wellington - slasni recept Steve Karapandže

 

 

Legendarni kolač tres leches

Ako ti se jeden neki jednostavan kolač, koji ne praviš često (ili još nikad nisi), predlažemo ti genijalan, sočan i prefin kolač podrijetlom iz Južne Amerike - kolač tres leches. 

 

desert kao iz raja Kolač tres leches - sočan, ukusan i jednostavan

 

 

Torta od kokosa i limuna

Bogata torta od 3 kore, 2 sloja domaćeg curda od limuna i premazom s kokosom oduševit će i najzahtjevnije goste! To nam je jedan od najčitanijih recepata u siječnju.

 

apsolutni hit Torta od kokosa i limuna - za posebne ljude i prilike

 

Odrezak od brokule

Odrezak od brokule odličan je način kako u svoj meni uvrstiti više povrća, a okus je uistinu bogat i slastan... Odrezak od brokule pun je okusa, zanimljiv i brzo gotov, a okus mu upotpunjuje odličan dresing od samo nekoliko sastojaka.

 

zdravo, a slasno Slastan odrezak od brokule nova je zvijeda našeg menija

 

Viralni hit - kolač s "nevidljivim" jabukama

Ovaj predobar kolač s jabukama nije samo instant trend, već poslastica za sva vremena! Primamljivi kolač s "nevidljivim" jabukama već neko nam vrijeme iskače na svim društvenim mrežama. Riječ je o vrlo jednostavnoj kombinaciji tanko narezanih jabuka i brzinskog tijesta, čija priprema traje 15-ak minuta.

 

moraš probati! Hit kolač s "nevidljivim" jabukama


 

Posjeti Gastro.hr