Napokon smo se oprostili od siječnja, po mnogima (subjektivno) najduljeg mjeseca u godini. Osim što smo se jadali da taj siječanj nikako da prođe, puno smo i kuhali i pekli kolače te s vama, našim dragim čitateljicama i čitateljima, podijelili tijekom mjesec dana oko 150 recepata!
Kuhali smo slasna zimska jela na žlicu, fina pečenja, ali i zdrave salate i druge ukusne recepte bogate povrćem za one koji su od 1. siječnja odlučili jesti zdravije. Krenuli smo i s pokladnim slasticama, među kojima su vas naviše oduševile fritule koje chef Melkior Bašić priprema po receptu svoje bake, a mnogi su poželjeli ispeći i jednostavan kolač od limuna po receptu slavne glumice Jamie Lee Curtis.
U nastavku donosimo pregled top 10 recepata koje ste najviše čitali, a nadamo se i isprobali!
Fritule po receptu bake chefa Melkiora Bašića
Chef Melkior Bašić, član žirija MasterChefa, recept za fritule podijelio je na svom Instagramu i od tada traje rasprava - jesu li naše bake ima jogurt i prašak za pecivo... No nema rasprave da su baš ove fritule - najukusnije. I sami smo ih napravili pa možemo potvrditi.
Najsočniji kolač od limuna s potpisom slavne oskarovke
Oskarovka Jamie Lee Curtis pohvalila se kako je odlična kuharica te s javnošću podijelila recept za svoj sočan kolač od limuna. Tajnu njegove izuzetne sočnosti provjeri u receptu, ako već nisi...
Najbolja sarma ikad!
Možeš li zamisliti zimu, a da sarma nije na stolu? Mi nikako ne možemo. I zato smo na jednom mjestu skupili sve najbolje savjete za savršenu sarmu, baš svaki put... Pronađi ih na linku niže.
Američke palačinke - savršen slatki doručak
Nama su američke palačinke posebno drage nedjeljom ujutro kada uživamo u njihovoj pjenastoj strukturi i upotpunjujemo ih raznim voćem i preljevima - od meda do čokolade. A ovaj recept bolji nam je od svih koje smo isprobali!
Najbolje tijesto za pizzu
Donosimo recept za tijesto za pizzu iskusnog majstora pizze. Točno prati upute i odsad će te svi pitati za recept, a on je u nastavku, na linku... Nakon što isprobaš ovaj recept, kupovno tijesto više ti neće biti ni na kraj pameti.
Piletina Wellington
Slavni chef Stevo Karapandža ima zapisane na tisuće recepata, a mi donosimo jedan baš poseban - za pileća prsa Wellington, jelo koje će te oduševiti okusima i sočnošću.
Legendarni kolač tres leches
Ako ti se jeden neki jednostavan kolač, koji ne praviš često (ili još nikad nisi), predlažemo ti genijalan, sočan i prefin kolač podrijetlom iz Južne Amerike - kolač tres leches.
Torta od kokosa i limuna
Bogata torta od 3 kore, 2 sloja domaćeg curda od limuna i premazom s kokosom oduševit će i najzahtjevnije goste! To nam je jedan od najčitanijih recepata u siječnju.
Odrezak od brokule
Odrezak od brokule odličan je način kako u svoj meni uvrstiti više povrća, a okus je uistinu bogat i slastan... Odrezak od brokule pun je okusa, zanimljiv i brzo gotov, a okus mu upotpunjuje odličan dresing od samo nekoliko sastojaka.
Viralni hit - kolač s "nevidljivim" jabukama
Ovaj predobar kolač s jabukama nije samo instant trend, već poslastica za sva vremena! Primamljivi kolač s "nevidljivim" jabukama već neko nam vrijeme iskače na svim društvenim mrežama. Riječ je o vrlo jednostavnoj kombinaciji tanko narezanih jabuka i brzinskog tijesta, čija priprema traje 15-ak minuta.