Napokon smo se oprostili od siječnja, po mnogima (subjektivno) najduljeg mjeseca u godini. Osim što smo se jadali da taj siječanj nikako da prođe, puno smo i kuhali i pekli kolače te s vama, našim dragim čitateljicama i čitateljima, podijelili tijekom mjesec dana oko 150 recepata!
Kuhali smo slasna zimska jela na žlicu, fina pečenja, ali i zdrave salate i druge ukusne recepte bogate povrćem za one koji su od 1. siječnja odlučili jesti zdravije. Krenuli smo i s pokladnim slasticama, među kojima su vas naviše oduševile fritule koje chef Melkior Bašić priprema po receptu svoje bake, a mnogi su poželjeli ispeći i jednostavan kolač od limuna po receptu slavne glumice Jamie Lee Curtis.
U nastavku donosimo pregled top 10 recepata koje ste najviše čitali, a nadamo se i isprobali!
Melkiorove fritule bile su hit na Slatkom Zrinjevcu. Nama su se posebno svidjele ove posute prahom od cikle
Fritule po receptu bake chefa Melkiora Bašića
Chef Melkior Bašić, član žirija MasterChefa, recept za fritule podijelio je na svom Instagramu i od tada traje rasprava - jesu li naše bake ima jogurt i prašak za pecivo... No nema rasprave da su baš ove fritule - najukusnije. I sami smo ih napravili pa možemo potvrditi.
Kolač od limuna
Najsočniji kolač od limuna s potpisom slavne oskarovke
Oskarovka Jamie Lee Curtis pohvalila se kako je odlična kuharica te s javnošću podijelila recept za svoj sočan kolač od limuna. Tajnu njegove izuzetne sočnosti provjeri u receptu, ako već nisi...
Sarma - slasna kraljica zime
Najbolja sarma ikad!
Možeš li zamisliti zimu, a da sarma nije na stolu? Mi nikako ne možemo. I zato smo na jednom mjestu skupili sve najbolje savjete za savršenu sarmu, baš svaki put... Pronađi ih na linku niže.
Američke palačinke
Američke palačinke - savršen slatki doručak
Nama su američke palačinke posebno drage nedjeljom ujutro kada uživamo u njihovoj pjenastoj strukturi i upotpunjujemo ih raznim voćem i preljevima - od meda do čokolade. A ovaj recept bolji nam je od svih koje smo isprobali!
Tijesto za pizzu odsad ćeš raditi kod kuće
Najbolje tijesto za pizzu
Donosimo recept za tijesto za pizzu iskusnog majstora pizze. Točno prati upute i odsad će te svi pitati za recept, a on je u nastavku, na linku... Nakon što isprobaš ovaj recept, kupovno tijesto više ti neće biti ni na kraj pameti.
Piletina Wellington
Piletina Wellington
Slavni chef Stevo Karapandža ima zapisane na tisuće recepata, a mi donosimo jedan baš poseban - za pileća prsa Wellington, jelo koje će te oduševiti okusima i sočnošću.
Kolač tres leches
Legendarni kolač tres leches
Ako ti se jeden neki jednostavan kolač, koji ne praviš često (ili još nikad nisi), predlažemo ti genijalan, sočan i prefin kolač podrijetlom iz Južne Amerike - kolač tres leches.
Torta od kokosa i limuna
Torta od kokosa i limuna
Bogata torta od 3 kore, 2 sloja domaćeg curda od limuna i premazom s kokosom oduševit će i najzahtjevnije goste! To nam je jedan od najčitanijih recepata u siječnju.
Odrezak od brokule
Odrezak od brokule
Odrezak od brokule odličan je način kako u svoj meni uvrstiti više povrća, a okus je uistinu bogat i slastan... Odrezak od brokule pun je okusa, zanimljiv i brzo gotov, a okus mu upotpunjuje odličan dresing od samo nekoliko sastojaka.
Kolač s "nevidljivim" jabukama
Viralni hit - kolač s "nevidljivim" jabukama
Ovaj predobar kolač s jabukama nije samo instant trend, već poslastica za sva vremena! Primamljivi kolač s "nevidljivim" jabukama već neko nam vrijeme iskače na svim društvenim mrežama. Riječ je o vrlo jednostavnoj kombinaciji tanko narezanih jabuka i brzinskog tijesta, čija priprema traje 15-ak minuta.