Patlidžan - voli meso, povrće i brzu pripremu

Thinkstock
Izaberite između punjenog, pohanog i grilanog patlidžana, pa mu dodajte omiljene dodatke. Donosimo sjajne ideje za jela s najslasnijim ljubičastim plodovima...
Vidi originalni članak

Veliki ljubičasti plodovi vole se s čitavom paletom ljetnih plodova, a posebice s tikvicama i rajčicom. Upakirajte ih u slasni složenac, poslužite uz tjesteninu, ispecite na štednjaku, pećnici ili na roštilju... Uz sjajne recepte, patlidžani će nevjerojatnom lakoćom postati vaš omiljeni plod do kraja ljeta.

Odlični će biti i tek kratno grillani na tavi ili roštilju, uz dobru dozu sitno sjeckanog češnjaka i peršina. Ono što možda niste znali jest da se patlidžan odlično slaže s istočnjačkom kuhinjom. Voli se s jačim začinima poput kurkume, curryja i kumina, a pripremate li namaz od patlidžana, svakako mu dodajte žličicu ili dvije tahinija, paste od sezama.

 

 

Za početak dana, počastite se kremastom frittatom koju će dodatno začiniti kobasica. Jednostavniji doručak, ručak ili večera također će postati sendvič od patlidžana kakav zasigurno još niste isprobali, a sadrži divne arome kojima je tako teško odoljeti.


Za bilo koje doba dana: Frittata od patlidžana i kobasica

Sendvič s patlidžanima koji će vas raspametiti

 

Ručak pak upotpunite odabirom neke od divnih musaka koje smo pripremili za vas, novom verzijom lazanja u obliku smotuljaka od patlidžana i rastezljivog sira ili pohanim patlidžanima punjenim suhom vratinom i sirom prema receptu naše blogerice Anite.

Jednostavna priprema i fantastični okusi ono su što će vas u potpunosti privući ovim jelima, a kada ih jednom okusite, povratka nema.

 

Imamo pet najboljih recepata za musake

Lazanje u novom ruhu: Smotuljci od patlidžana i tri vrste sira

Za prste polizati! Pohani patlidžani punjeni suhom vratinom i sirom

 

Ratatoullie složenac klasik je kojeg ovog ljeta ne propuštamo. Nasjeckajte tikvice, patlidžan i rajčicu, ubacite ih u fini umak, pa u pećnicu. Zaigrajte se i promijenite mu formu, poslužite ga u obliku pite ili malenih tornjića začinjenih finom mozzarellom. Poslužite ga s rižom, prosom ili heljdom.

 

Neodoljiv gurmanski užitak: Ratatouille pita s kozjim sirom

Sweety&Spicy Francusko ljeto: Ratatouille i aromatična teleća vratina

 

 

Talijanska parmigana također će biti odličan dodatak svakom stolu. Spaja fine sireve i meko, slatkasto meso patlidžana te stvara pravi mali vatromet okusa za nepce. Upustite se u pripremu, začinite je po svom ukusu pa uživajte u divnom, kremastom jelu stvorenom za ljeto.

 

za prste polizati Parmigiana - okus i miris Sicilije

 

Želite li pak nešto klasičniji ručak, onaj koji vam neće oduzeti previše vremena niti truda, pripremite punjeni patlidžan. Puniti ga možete mesnim nadjevom, onom u koji ste uključili omiljene žitarice ili jednostavno povrćem.

Osim punjenja, patlidžan možete ispeći s dodacima po želji pa ga poslužiti u pull apart varijanti, baš kao što je to učinio naš bloger Vedran.

 

Fitness klinika Fitness patlidžan za svaki dan!

začinjeno s ljubavlju “Pull apart” patlidžan: Zaigrano i lijepo

Novi okusi Kerniyarik - punjeni patlidžani na turski način

 

Osim doručka, ručka i večere, patlidžane možete pretvoriti i u fantastičnu grickalicu. Umotajte ih u hrskavi omotač, pripremite pizza bruschette ili pak od patlidžana napravite nezaboravnu bezmesnu slaninu. Zvuči obećavajuće, zar ne?

 

Slasni patlidžani u omotaču od piva

Pizza bruschette od patlidžana popravit će vam dan

Novo ruho savršenstva Ona postoji: Bezmesna slanina za prste polizati

Neobičan i hrskav pomfrit od patlidžana

 

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr