Šampinjoni - sve samo ne obične gljive

Thinkstock
U kremastom izdanju ili punjeni, u finom umaku ili uz slasno meso, šampinjoni baš svaki tanjur čine još mrvicu boljim. Pogledajte kakve smo vam recepte danas pripremili!
Vidi originalni članak

Iako su dostupni tijekom čitave godine, kraj kolovoza i početak jeseni najdraže je doba za jela s jednostavnim šampinjonima. Zbog blagog okusa sjajan su dodatak brojnim jelima, a njihova je tekstura posebice dobrodošla kada su u pitanju rižota i tjestenine.

Kod pripreme šampinjona važno je znati tek kako se oni ne peru. Umjesto umakanja u vodu, brišu se suhim papirnatim ručnicima kako bi se otklonile nečistoće, a zadržala svježina i okusi.

 

 

Upakirajte šampinjone u neki od naših recepata pa počastite nepce divnim okusima ovih nimalo običnih plodova.

 

Za svaku priliku Sočni i moćni aromatični šampinjoni

 

Punjeni šampinjoni pravi su hit kada su u pitanju zabave na otvorenom ili brzinski ručak. Puniti ih možete povrćem, rižom ili slaninom, a nikako nemojte zaboraviti ni sir na vrhu koji će čitavom jelu dati slastan završetak.

 

finger food Zdravo i ukusno: Punjeni šampinjoni

Kremasto i sočno Iznenadite se: Posve drugačiji punjeni šampinjoni

 

Dok polako pozdravljamo ljeto i suočavamo se sa sve hladnijim danima, vrijeme je i za tanjure koji pružaju ultimativnu utjehu. U comfort foodu na domaći način možete uživati uz topli tanjur najkremastijih tjestenina, a divnim okusima definitivno će pripomoći šampinjoni.

 

Kremasta tjestenina s gorgonzolom i šampinjonima

tjestenina Ne odbija se nikad: Tjestenina s pancetom i gljivama

Kremasto savršenstvo Ljubav na prvi pogled: Lazanje od gljiva

 

 

Za one koji ne vole tjesteninu, tu je i raskošni rižoto. Pripremite dovoljno vina, rižu, gljive i maslac, a zatim uživajte u kremastom i slasnom tanjuru divnih okusa.

 

mirisni prilog Sjajni okusi rižota s gljivama i prženim češnjakom

 

Klasik poput Stroganoffa definitivno morate isprobati, a odlična će ideja biti i kombinacija više vrsta gljiva u ovom tradicionalnom ruskom jelu. S druge strane, talijanska focaccia s gljivama bit će pun pogodak za one koji ne mogu odoljeti divnom mirisu svježe pečenog kruha.

 

Božanstveni stroganoff s gljivama gotov u 15 minuta

Oduševite se jednostavnom focaccijom s gljivama

 

 

Zaželite li se pak jela na žlicu, odabir bi svakako trebao pasti na aromatičnu juhu od gljiva. Dodajte joj heljdu ili ječam, zagustite s krumpirom i uživajte u nježnim okusima koji na najbolji način najavljuju jesen.

 

nježni okusi Slasna kombinacija: Juha od gljiva i ječma

 

Za vikend gozbe pak predlažemo slasna mesna jela. Birajte između pljeskavice punjene šampinjonima i sočne teletine u umaku od šampinjona, pa sve zajedno poslužite uz fini zapečeni krumpir s gljivama. Kombinacija iz snova!

 

jelo od mesa Kakva kombinacija: Pljeskavice punjene gljivama

Mmmljaaac! Za ručak: Sočna teletina s umakom od gljiva

Divota! Fenomenalan pečeni krumpir s raguom od gljiva

Posjeti Gastro.hr