Recepti 17. travnja 2017.

Iskoristite ostatke hrane i napravite slasno predjelo

tortice naslovna.jpg
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
I ovog Uskrsa prisjećamo se savjeta iz kulinarskog studja Majstor kuhar kako bismo naučili neke nove trikove za najukusnije blagdanske stolove.

Chef Branko Ognjenović pripremio je ukusna predjela od ostataka uskršnjeg doručka i ručka pa ako slijedite jednostavne upute nikada više vam neće propasti ostaci šunke, mladog luka kruha ili kuhana jaja koja uvijek možete naribati u ovu brzinsku i ukusnu blagdansku poslasticu.

Darko Kontin Možda vas zanima... Najpoznatiji hrvatski food bloger otkriva uskršnje tajne Špajza

Tortice s mladim lukom i šunkom

tortice unutra.jpg | Author:

Sastojci:

  • 100 g šunke
  • 100 g sira
  • 2 komada mladog luka
  • 100 g kruha (sredina)
  • 4 jaja
  • 1 dcl vrhnja za kuhanje
  • 50 g maslaca
  • Sol, papar
Možda vas zanima... Uskršnji must have: Novo ruho šunke u kruhu Recepti
  1. Očistite mladi luk te ga narežite na kolutiće. Šunku i kruh narežite na kockice te dodajte mladom luku i izmiješajte.
  2. U zdjeli istucite jaja s vrhnjem, dodajte mješavinu šunke, kruha narezane na kockice i mladog luka. Sve dobro izmiješajte te začinite sa soli i paprom. Zatim umiješajte ribani sir i sve zajedno još malo izmiješajte.
Možda vas zanima... Po starinski: Uskrsni slavonski perec Kolumne

3. Kalupe premažite maslacem te malo pospite grizom da bi tortice nakon pečenja bile lagano hrskave. Dodajte smjesu te pecite u zagrijanoj pećnici cca 20 minuta (ovisno o veličini kalupa) na 180 stupnjeva.

4. Poslužite sa salatom po izboru ili umakom.

Pročitajte sve savjete chefa Branka Ognjenovića

Pripremite janjetinu na drugačiji način

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.