Postoje neka jela koja jednostavno nisu jednako ukusna bez kruha. Svi pokušavamo izbjegavati tu namirnicu, iako nema ništa bolje od svježe pečenog kruha, toplog s maslacem ili domaćim pekmezom.
Problem je grižnja savjest koja nas opere kad shvatimo da se “samo jedan komad” pretvorio u cijeli pojedeni kruh, a samo jedna žlica pekmeza u pola tegle. Zato je Ena krenula u misiju otklanjanja vaše grižnje savjesti i donosi vam recept za vrhunski proteinski kruh koji možete jesti i biti ponosni što ga jedete.
U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.
Potrebno vam je:
- 3 jaja
- 500 g posnog sira
- 500 g sitnih zobenih pahuljica
- 1 žlica soli (ne vrhom)
- 1 žlica sode bikarbone (ne vrhom)
- 200 g mješavine sjemenki (lan, chia, suncokret…štogod imate ili volite)
- Po želji
- 1 žlica bućinog brašna
- 1 žlica konopljinog brašna
Postupak pripreme:
- Prvo kratko izmiksajte jaja i sir dok se ne sjedine.
- Dodajte zobene pahuljice i promiješajte.
- Dodajte sve ostale sastojke i sjedinite u smjesu.
- Bit će jako vlažno, ali tako treba biti.
- Sve to rasporedite u kalup za kruh i pecite 70 minuta na 160 stupnjeva.
- Kruh može stajati bez problema tjedan dana u hladnjaku u zatvorenoj vrećici ili posudi, ali realno, pojest ćete ga u roku od par dana jer je jako fin.
Savjet! Ukusan je i sam ili uz kefir. Idealna užina za posao bez grižnje savjesti.