Kolumne 01. veljače 2018.

Domaći proteinski kruh - za uživanje bez grižnje savjesti

foto: Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
"Kruh ne mora nužno biti zlo koje deblja", kaže Ena i baci se misiju otklanjanja vaše grižnje savjesti! U nastavku pročitajte recept za proteinski kruh od sjemenki, bučinog i konopljinog brašna.

Postoje neka jela koja jednostavno nisu jednako ukusna bez kruha. Svi pokušavamo izbjegavati tu namirnicu, iako nema ništa bolje od svježe pečenog kruha, toplog s maslacem ili domaćim pekmezom.

 

Možda vas zanima... Kruh s čvarcima - ultimativni comfort food Kolumne

 

Problem je grižnja savjest koja nas opere kad shvatimo da se “samo jedan komad” pretvorio u cijeli pojedeni kruh, a samo jedna žlica pekmeza u pola tegle. Zato je Ena krenula u misiju otklanjanja vaše grižnje savjesti i donosi vam recept za vrhunski proteinski kruh koji možete jesti i biti ponosni što ga jedete.

 

Možda vas zanima... Korak po korak: Uzgojite starter za fini domaći kruh Špajza

 

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil

 

Možda vas zanima... Veseli četvrtak: Domaći pijani žele s čokoladom Špajza

 

 

Potrebno vam je:

  • 3 jaja
  • 500 g posnog sira
  • 500 g sitnih zobenih pahuljica
  • 1 žlica soli (ne vrhom)
  • 1 žlica sode bikarbone (ne vrhom)
  • 200 g mješavine sjemenki (lan, chia, suncokret…štogod imate ili volite)
  • Po želji
  • 1 žlica bućinog brašna
  • 1 žlica konopljinog brašna
     

Postupak pripreme:

  1. Prvo kratko izmiksajte jaja i sir dok se ne sjedine.
  2. Dodajte zobene pahuljice i promiješajte.
  3. Dodajte sve ostale sastojke i sjedinite u smjesu.
  4. Bit će jako vlažno, ali tako treba biti.
  5. Sve to rasporedite u kalup za kruh i pecite 70 minuta na 160 stupnjeva.
  6. Kruh može stajati bez problema tjedan dana u hladnjaku u zatvorenoj vrećici ili posudi, ali realno, pojest ćete ga u roku od par dana jer je jako fin.

Savjet! Ukusan je i sam ili uz kefir. Idealna užina za posao bez grižnje savjesti.

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.