Kolumne 02. kolovoza 2018.

Grbave polpete - ljetni zalogaji za plažu, ručak ili večeru

Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako volite povrće, osobito karfiol, ovo je recept za vas. Brze polpete od karfiola i mješavine povrća!

Možete koristiti bilo koju povrtnu mješavinu, a ja sam koristila meksičku. Inače sve polpete radim od oka, ali ovaj puta sam izmjerila sve što sam stavila da bi mogla napisati konkretan recept!

Ljeto je stvoreno za polpete bilo koje vrste. Odlične su za doručak, ručak i večeru, a još bolje kad si ih ponesete na plažu pa uz more, neku dobru paštetu i guštate u ovim povrtnim zalogajima! 

 

Možda vas zanima... Trokutići s jogurtom - hrskavi doručak ili brza grickalica Kolumne

 

Možete polpete poslužiti i kao prilog mesu ili kao zaseban obrok. Doista su jako zasitne, a idealne za papanje dok gledate u more.

Želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil
 

Možda vas zanima... Zapečene tortilje - slastan ručak na brzinu Kolumne Možda vas zanima... Cimet krofnice - novo ruho omiljenih cimet rolica Kolumne

 

 | Author: Slavonka Slavonka

Potrebno vam je:

  • 600 g kuhanog karfiola
  • 200 g kuhane meksičke mješavine
  • 3 jaja
  • 50 ml mlijeka
  • 3 žlice brašna
  • 1,5 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica timijana
  • 1 češanj bijelog luka, nasjeckan
  • Ulje za prženje

Postupak pripreme:

  1. Karfiol odvojite na male cvjetiće. Kuhajte 2-3 minute u kipućoj vodi pa dodajte i meksičku mješavinu i kuhajte sve zajedno još 2 minute.
  2. Pustite kuhano povrće da se dobro ocijedi.
  3. Kuhano povrće prebacite u posudu. Dodajte sol, mlijeko i jaja i promiješajte.
  4. Dodajte brašno, papar, timijan i bijeli luk i sve dobro promiješajte.
  5. Slobodno probajte smjesu kako biste saznali treba li dodati još soli ali, ako ne volite probavati sirovu smjesu, nema veze, uvijek možete dosoliti nakon pečenja.
  6. U dubljoj tavi zagrijte ulje. Ja uvijek za polpete dodam ulja debljine prsta kako bi se polpete fino pekle. 
  7. Na zagrijano ulje žlicom vadite polpete kako bi dobile svoju prepoznatljivu grbavu teksturu. Haha. :)
  8. Pecite na laganoj vatri po dvije minute sa svake strane dok ne dobiju lijepu boju. 
  9. Izvadite ih na papirnati ubrus kako bi se uklonio višak masnoće.
  10. Poslužite uz svježu salatu. 

Dobar tek! 
Ena s Foodgasma
 

 | Author: Slavonka Slavonka

 | Author: Slavonka Slavonka

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.