S obzirom na to da je ljeto i sezona breskvi, marelica, nektarina, odlučila sam se za ovaj superbrzi i jednostavni kolač koji smućkate dok spremate ručak i imate desert uz popodnevnu kavu.
Uz moj mali trik, kolač ostaje sočan. Naime, umjesto da ga posipam šećerom u prahu, premažem ga marmeladom od marelice, i tako dobijem super sočni kolač.
Radim ga često s raznim sezonskim voćem, možete i pomiješati nekoliko vrsta voća...
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenoj Facebook stranici i Instagram profilu!
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 čaša šećera (200 g)
- 2 čaše brašna (270 g)
- 1 čaša jogurta ili kiselog vrhnja
- 1/2 praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 limun, samo naribana korica
- 1 dcl ulja
- 500 g breskvi
- 2-3 žlice marmelade od marelice ili breskve
Priprema:
- Jaja (cijela) izmutiti pjenasto sa šećerom, dodati ulje i jogurt ili kiselo vrhnje, a zatim postepeno dodavati suhe sastojke i mutiti dok ne dobijete smjesu bez grudica.
- Smjesu izlijte u namašćeni pleh po izboru, i po vrhu poslažite breskve narezane također po želji, na veće ili manje kriške.
- Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva na cca 45-50 min.
- Vrući kolač premažite marmeladom.