Nema ljepšeg mirisa od svježe pečene focaccie. Uvjeri se sama i isprobaj moj recept za brzu focacciu!
Trebat će ti nekoliko standardnih sastojaka koje svatko ima u svojoj smočnici, a izbor dodataka ti prepuštam. Možeš koristiti cherry rajčice, ljute papričice, svježi ružmarin...
Sastojci (za okrugli lim promjera 28 cm):
- 210 ml tople vode
- 1 vrećica suhog kvasca
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- 220 g glatkog brašna
- 50 ml maslinovog ulja + još 50 ml za premazivanje posude za pečenje
- Po želji : cherry rajčice, papričice i ružmarin
Priprema:
- Za početak dobro naulji posudu za pečenje s 50 ml maslinovog ulja.
- U posudu dodaj toplu vodu, kvasac i šećer. Promiješaj i pusti da se kvasac zapjeni.
- Kvascu dodaj ulje, brašno i sol pa promiješaj špatulom.
- Tijesto prstima rasporedi po posudi za pečenje, pokrij krpom i ostavi na toplom dok se pećnica ne zagrije.
- Pećnicu uključi na 200 stupnjeva i pusti da se grije.
- Kada je pećnica zagrijana, dovrši focacciu! Na ovaj način joj dajemo vremena da se diže sve dok ne bude morala u pećnicu.
- Naulji ruke i prstima napravite prepoznatljive udubine u tijestu. Ukrasi cherry rajčicama i ružmarinom.
- Peci 25 minuta!
Posluži toplo, uživaj i usput baci oko na blog Slavonka!