Kolumne 03. travnja 2019.

Nizozemska palačinka s umakom od limuna i bobičastim voćem

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Na posljednjem gastro meetup-u, na kojem su tema bile palačinke, Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju pripremio nam je nizozemske palačinke s umakom od limuna. Malo je reći da smo polizali prste, a u nastavku vam donosimo recept.

Nizozemska palačinka priprema se od svega nekoliko sastojaka, a umjesto na tavi, završava se u pećnici. Kod pečenja, ova će palačinka poprimiti nešto drugačiji oblik, poput čašice koju zatim možete puniti svježim voćem i umacima.

 

Možda vas zanima... Otkrijte što smo kuhali na proljetnom druženju s blogerima Špajza

 

Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju odlučio se za lemon curd kojem je dodao i bobice svježeg voća.
 
U nastavku pogledajte kako nam je bilo na gastro meetup-u te potražite recept za slasne palačinke.

 

 

Potrebno vam je:

  • 40 g maslaca
  • 3 jaja
  • 70 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 160 ml mlijeka
  • 80 g brašna
  • prstohvat soli

Postupak pripreme palačinka:

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C.
  2. U većoj posudi izmiksajte jaja dok ne postanu pjenasta.
  3. Dodajte šećer, mlijeko, sol i brašno i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  4. Stavite maslac u kalup za muffine i stavite u pećnicu da se rastopi.
  5. Nakon što se maslac rastopio preko njega izlijte smjesu(do pola napuniti) i pecite oko 20-ak minuta ili dok se ne napuhne i postane zlatno smeđe. 

Za lemon curd:

  • 2 cijela jaja
  • 2 žumanjka
  • 150 g šećera
  • pola limun šećera
  • 80 g maslaca
  • korica i sok od 1 limuna

Postupak pripreme:

  1. Pjenasto izmiksajte jaja, žumanjke i šećer te stavite na vatru da kuha.
  2. Čim se smjesa zagrije dodajte maslac, te sok i koricu limuna.
  3. Kuhati uz stalno miješanje dok se ne zgusne. 
  4. Kremom puniti svaku palačinku uz dodatak svježeg bobičastog voća.
  5. Posuti lagano šećerom u prahu i dodati listić mente.

Dobar tek!

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.