Nizozemska palačinka priprema se od svega nekoliko sastojaka, a umjesto na tavi, završava se u pećnici. Kod pečenja, ova će palačinka poprimiti nešto drugačiji oblik, poput čašice koju zatim možete puniti svježim voćem i umacima.
Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju odlučio se za lemon curd kojem je dodao i bobice svježeg voća.
U nastavku pogledajte kako nam je bilo na gastro meetup-u te potražite recept za slasne palačinke.
Potrebno vam je:
- 40 g maslaca
- 3 jaja
- 70 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 160 ml mlijeka
- 80 g brašna
- prstohvat soli
Postupak pripreme palačinka:
- Zagrijte pećnicu na 220°C.
- U većoj posudi izmiksajte jaja dok ne postanu pjenasta.
- Dodajte šećer, mlijeko, sol i brašno i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- Stavite maslac u kalup za muffine i stavite u pećnicu da se rastopi.
- Nakon što se maslac rastopio preko njega izlijte smjesu(do pola napuniti) i pecite oko 20-ak minuta ili dok se ne napuhne i postane zlatno smeđe.
Za lemon curd:
- 2 cijela jaja
- 2 žumanjka
- 150 g šećera
- pola limun šećera
- 80 g maslaca
- korica i sok od 1 limuna
Postupak pripreme:
- Pjenasto izmiksajte jaja, žumanjke i šećer te stavite na vatru da kuha.
- Čim se smjesa zagrije dodajte maslac, te sok i koricu limuna.
- Kuhati uz stalno miješanje dok se ne zgusne.
- Kremom puniti svaku palačinku uz dodatak svježeg bobičastog voća.
- Posuti lagano šećerom u prahu i dodati listić mente.
Dobar tek!