Kolumne 15. siječnja 2018.

Šarena rolada s keksima, kokosom i lješnjacima

foto: Od slatkoga slađe
gastro postao gastro.24sata.hr
Obožavam spoj kokosa i lješnjaka.. još kad se doda bijela i crna čokolada, malo keksa - rezultat je zagarantiran! Za ove nam dane treba energije, vjerujte! Brzo u kuhinju!

Volim rolade! I kokos! I kuhane kreme! U stvari… sve volim! Još kad vidim svoje dečke (koji inače paze na način prehrane) kako uzimaju krišku, pa još jednu… Pa kako mljackaju i kimaju glavom.. 

U stvari, volim te dane kad smo svi na okupu, kad razgovaramo, smijemo se i zajedno mljackamo i kimamo glavom! Divno je to!

 

 | Author: Od slatkoga slađe foto: Od slatkoga slađe


 
Sastojci za biskvit:

  • 8 bjelanjaka
  • 100 g šećera
  • 0,5 dl ulja
  • 30 g gustina
  • 100 g kokosovog brašna
  • 6 g praška za pecivo

 
Sastojci za kremu:

  • 6 dl mlijeka
  • 8 žumanjaka
  • 50 g gustina
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 130 g maslaca

Ostalo:

  • 50 g čokolade za kuhanje
  • 100 g tostiranih mljevenih lješnjaka
  • 100 g mljevenih keksa
  • 4 žlice mlijeka
  • 50 g bijele čokolade

Priprema biskvita:

  1. Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer.
  2. U snijeg kuhačom lagano umiješati navedene sastojke i smjesu uliti u veliku tepsiju (40 cm x 30 cm) obloženu masnim papirom. Biskvit peći u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C 10 - 12 min.
  3. Pečeni biskvit prebaciti na vlažnu kuhinjsku krpu i uviti u roladu.

 
Priprema kreme:

  1. Žumanjke, šećer, vanilin šećer i gustin umutiti mikserom te lagano ulijevati prokuhano mlijeko uz stalno miješanje.
  2. Kremu kuhati na laganoj vatri dok ne dobije gustoću pudinga.
  3. Ohladiti.
  4. U hladnu kremu mikserom umutiti izrađeni maslac.
  5. Kremu podijeliti na 3 jednaka dijela.

 
Postupak pripreme:

  1. U jedan dio kreme dodati otopljenu čokoladu i mljevene oguljene lješnjake.
  2. Kremom premazati biskvit i hladiti u zamrzivaču dok se priprema druga krema.
  3. U drugi dio kreme dodati 100 g mljevenih keksa i 4 žlice hladnog mlijeka.
  4. Kremu premazati preko crne kreme te uviti roladu.
  5. Roladu hladiti u hladnjaku dok se priprema treća krema.
  6. U treći dio kreme umiješati otopljenu bijelu čokoladu te premazati roladu, ukrasiti Plazmom Mljevenom i hladiti u hladnjaku oko 10 sati.
     

Našu blogericu Mirjanu Šmit pratite na stranici Od slatkoga slađe, Facebook stranici i Instagram profilu.
 

 | Author: Od slatkoga slađe foto: Od slatkoga slađe

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.