Kolumne 14734 prikaza 30. lipnja 2019.

Sastojci za ovaj Ferrero kolač neće vam isprazniti novčanike

Ena Kokanović
Gastrolovka Ena Kokanović, autorica bloga Foodgasm, dobro zna da veliku ulogu u pripremi slastica igraju cijena namirnica i vrijeme potrebno za pečenje. Njen recept za slastan Ferrero kolač neće vam isprazniti novčanik ni oduzeti sve slobodno vrijeme...

Svi znamo za onaj klasični Ferrero kolač. Ja ga jako volim, ali često želje i novčanik ne idu ruku pod ruku. U taj kolač ide i mascarpone i Nutella pa lješnjak i ostala čudesa koja nisu baš jeftina. E pa evo jeftinije verzije Ferrero kolača koja je, meni osobno, puno finija od originala. Puno je lakši i možete bez problema pojesti jedan komad. Bogat je u okusu i nije presladak!

Jučer sam rekla mami kako mi se jede nešto slatko i da, budući da je sad došla s godišnjeg, može slobodo nešto ispeći. Ona je smućkala ovaj kolač bez nekog posebnog recepta. Srećom pa je popamtila što sve ide u njega pa mogu podijeliti s vama recept za ovaj divni Ferrero kolač koji će vas raspametiti!

 

Možda vas zanima... Mileram torta sa slatkim od kupine - lažni cheesecake iz lonca Kolumne

 

Želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil.   


 | Author: Ena Kokanović Ena Kokanović

Biskvit:

  • 7 bjelanjaka
  • 300 g šećera
  • ½ žličice octa
  • prstohvat soli
  • 4 žlice mljevene plazme ili petit keksa
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 2 žlice ulja
  • 250 g prženih lješnjaka

Krema:

  • 7 žumanjaka
  • 4 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice gustina
  • 300 ml mlijeka
  • 250 g margarina

Glazura:

  • 200 g mliječne čokolade
  • 100 g margarina

 

 | Author: Ena Kokanović Ena Kokanović

 

Priprema:

  1. Za biskvit, uključite pećnicu na 180 stupnjeva i pustite ju da se zagrije.
  2. Pržene lješnjake usitnite u sjeckalici na veće komade ili nožem grubo nasjeckajte. Tepsiju obložite papirom za pečenje i pospite usitnjene lješnjake po cijeloj površini.
  3. U posudi izradite bjelanjke do pola. Otprilike 5 minuta miksanja. Zatim, dodajte šećer, prstohvat soli i ocat. Miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg.
  4. U posebnoj posudi promiješajte mljeveni keks i prašak za pecivo.
  5. Ručno umiješajte kekse u bjelanjke. Smjesu prelijte preko lješnjaka i pecite 25 minuta.
  6. Dok se peče biskvit, napravite kremu. Stavite grijati mlijeko na laganu vatru.
  7. U posebnoj posudi pjenasto izradite žumanjke, šećer i vanillin šećer.
  8. Kada se smjesa udvostručila, dodajte gustin i sjedinite.
  9. Zagrijanom mlijeku postepeno dodajte smjesu jaja i šećera i brzo miješajte kako ne biste imali grudice.
  10. Kuhajte kremu uz konstantno miješanje pet minuta odnosno dok ne postignete gustoću pudinga. Kada je krema kuhana, prebacite ju drugu, hladnu posudu kako bi vam se što prije ohladila.
  11. Kada je biskvit pečen i ohlađen, napravite glazuru. Na pari ili u mikrovalnoj otopite mliječnu čokoladu u 100 g margarina.
  12. Biskvit okrenite tako da vam lješnjaci budu gore. Prepolovite biskvit uzdužno i svaku polovicu premažite glazurom. (Mažete tu stranu na kojoj su lješnjaci).
  13. Pustite da se glazura stisne, najbolje u hladnjaku.
  14. Kada je krema ohlađena, u posebnoj posudi izradite margarin. Najbolje je koristiti margarin sobne temperature. Izrađeni margarin dodajte ohlađenoj kremi i sjedinite kremu.
  15. Sad kad je sve ohlađeno i spremno, možete lagano složiti vaš Ferrero kolač.
  16. Na donju koru, na glazuru mažete cijelu količinu kreme. Zatim, “poklopite” kolač s drugom korom tako da glazura bude gore i to je to. Kolač je gotov i spreman za uživanje!

Možete ga slobodno odmah rezati i jesti, ne morate čekati da se još stisne u hladnjaku jer je sve hladno i spremno za papanje!

 

 | Author: Ena Kokanović Ena Kokanović

 

Možda vas zanima... Torta od maka - stvorena za dozivanje ljeta Kolumne

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.