Lijepo je da živimo u svijetu gdje je hrpa informacija dostupna na svakom koraku, gdje se odgovori kriju iza svakog klika i gdje možeš pojesti veganski ćevap, štrukle od tofua, kruh bez brašna i krafnu bez ulja i kvasca.
Krafnu s bundevom čak! I tko mi što može, krafna je stvarno dobra, ma vrhunska je. Probajte i vi pa se uvjerite... Kako, pročitajte u nastavku.
Još Luninih sasvim drugačijih, zdravijih recepata potražite na blogu Kriška i po, Facebook stranici i Instagram profilu.
Potrebno vam je:
- 1 šalica bundeve narezane na kockice
- ¾ šalice vode
- 1 jušna žlica psyllium ljuskica
- 5-6 jušnih žlica domaćeg jabučnog octa
- 1/3 šalice zobenog mlijeka
- 4 jušne žlice agavinog sirupa
- 1 i 1/3 šalice pirovog brašna T 630
- 1/3 šalice sitno mljevenih zobenih pahuljica
- 2 prstohvata sode bikarbone
- 2 prstohvata kurkume
Postupak pripreme:
- Pomiješajte pirovo brašno, mljevene zobene pahuljice, kurkumu i sodu bikarbonu u zdjeli.
- Skuhajte bundevu u ¾ šalice vode, samo nekoliko minuta da omekša. Ubacite bundevu s vodom od kuhanja u blender, dodajte zobeno mlijeko, agavin sirup, jabučni ocat i psyllium i sve skupa dobro izblendajte kako biste dobili potpuno glatku smjesu i kako bi psyllium apsorbirao što više vode.
- Ulijte smjesu u zdjelu sa suhim sastojcima i dobro izmiješajte, najbolje pomoću pjenjače.
- Prebacite smjesu u kalupe i pecite 20 minuta na 175 °C. Ostavite krafne da se ohlade, pa ih prelijte glazurom po želji.
- Ja sam napravila smjesu s okusom bijele čokolade - od kakao maslaca, indijskih oraščića i zobenog mlijeka, prirodno obojenu antocijanima iz biljaka. To vam mogu raspisati nekom drugom prilikom, ovaj put je poanta u divnim krafnama! I da ih uvaljate u običnu tamnu čokoladu, bit će odlične.
Dobar tek!