O browniejima se više nema što puno reći. Možete ih napraviti na nebrojeno mnogo načina, a meni je osobito draga ova verzija s bananom.
Ovo je još jedan način da iskoristite prezrele banane i počastite najmilije fenomenalnim desertom. Obavezno ih obogatite i prženim lješnjacima!
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger pronađite na njenom Facebook i Instagram profilu!
Sastojci:
- 200 g tamne čokolade
- 125 g maslaca
- 100 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 6 jaja
- 300 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 zgnječene banane
- 100 g sjeckanih preprženih lješnjaka
Priprema:
- Umutite jaja sa šećerom, otopite čokoladu i maslac, a zatim sjedinite smjese. Ubacite suhe sastojke, banane i lješnjake.
- Namastite lim, izlijte smjesu i pecite u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva otprilike 45 minuta. Na dno pećnice stavite posudu s vodom kako bi browniesi bili sočni iznutra, a hrskavi izvana.
Uživajte!