Pardon... ne pečenje, jer za ovu fantastičnu tortu pećnica vam neće trebati! Samo malo vremena i dobre volje. Pa krenimo!
SASTOJCI: Podloga od keksa
- 250 g Petit Beurre keksa
- 140 g maslaca
- 3 žlice domaćeg sirupa od bazge
Krema od pudinga i milerama
- 900 ml mlijeka
- 100 ml domaćeg sirupa od bazge
- 4 praška za puding s okusom vanilije
- 2 vanilin šećera
- 5 žlica šećera
- 400 g milerama
- 1 želatina u prahu
Ostalo
- 500 g svježih jagoda
- 2 prozirna preljeva za torte
- 350 ml vode
- 150 ml domaćeg sirupa od bazge
PRIPREMA
- Kekse sameljite, pomiješajte s otopljenim maslacem i sirupom od bazge pa ih utisnite na dno okruglog kalupa za torte (26-28 cm). Prije nego što stavite podlogu od keksa dno kalupa namastite maslacem, a stranice namastite i obložite masnim papirom.
- Želatinu namočite prema uputi na pakiranju i ostavite da nabubri.
- Prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka i sok od bazge zajedno sa šećerom i vanilin šećerom zagrijte do vrenja.
- U preostalo mlijeko ulijte sirup od bazge pa ga zagrijte do vrenja. Vrelom mlijeku dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne. Kuhani puding maknite s vatre pa dodajte otopljenu želatinu i sve dobro promiješajte. Zatim ubacite i mileram pa sve još jednom dobro izmiješajte.
- Vruću kremu izlijte preko podloge od keksa, poravnajte i ostavite tortu da se ohladi na sobnoj temperaturi. Preko ohlađene kreme posložite oprane i na komadiće narezane jagode.
- Preljev za torte pripremite prema uputi na pakiranju, ali u mješavini vode i sirupa od bazge, bez dodatka šećera.
- Tortu prelijte preljevom za torte, ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi pa spremite u hladnjak do posluživanja.
Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!