Najave 06. rujna 2017.

Najjači u regiji: Medulin craft beer festival

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Oprani kišom, ali ispunjeni savršenim pivima, obožavatelji craft piva ne miruju, već sa zagrebačkog BeerYarda putuju u Medulin!

Zagreb je ostao oduševljen s gostovanjem oko 25 pivovara i sjajnim koncertima u Močvari (ne propustite ovaj vikend Kandžiju i Debelog Precjednika!), tri panela o budućnosti zanatskog pivarstva i općenito, iako je pljuštala ubojita kišurina - ovo je bio stvarno vrhunski provod. BeerYard je tako nastavio festivalski niz Daruvara i Zadra, a sada je prije Siska, ovog vikenda red na Medulin!

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Još nas par dana dijeli od trećeg po redu Medulin craft beer festivala, jednog od najposjećenijih craft beer festivala u Hrvatskoj i regiji. Prošle godine više je od pet tisuća posjetitelja dva dana uživalo u potocima odličnih, neobičnih i zanimljivih piva koje su im predstavile brojne domaće i strane pivovare (više od 30 pivovara).

 

Mlinarica Možda vas zanima... Mlinarica: Sjajan roštilj, gableci i kućno craft pivo Recenzije

 

Glasovima posjetitelja nagradu za najpivo festivala dobila je Prva viška pivovara za svoj saison, a valja istaknuti da je PVP imala svoju festivalsku premijeru upravo u Medulinu.

 | Author: Facebook foto: Facebook

Ovogodišnjim sloganom „Craft Beer®Evolution '17“ organizatori žele istaknuti evoluciju craft scene u samo tri godine. Craft je prodrmao stvari iz temelja na pivskoj sceni, kao vihor revolucije zauvijek je promijenio stav javnosti, struke i pivarske industrije o pivu i pivskoj publici.

 

Pivska edukacija Možda vas zanima... Mala pivska edukacija: Ovo morate znati ako odlučite otići popiti craft! Špajza

 

Dolaze najbolji hrvatski crafteri, a uz vrhunske pivovare iz Europe (Amager Danska, Omnipolo Švedska, Dogma i Kabinet Srbija, Reservoir dog iz Slovenije), tu su i dva jaka craft cornera, velikih pivskih nacija USA i Njemačke.

 | Author: Promo foto: Promo

Amerikanci dolaze s četiri američke pivovare koje spadaju u svjetski TOP 10, uključujući i najbolje svjetsko pivo, Kentucky Brunch. Riječ je o imperial stoutu ekipe iz Toppling Goliatha koje je dobilo maksimalnih 100 bodova u svim kategorijama i time je postalo prvo pivo koje je uspjelo skinuti legendarni Westvleteren sa svjetskog broja jedan prema Rate Beeru.

Do sada je potvrđeno gostovanje 28 pivovara (17 domaćih i 11 inozemnih pivovara). A uz goste, najsretniji mogu biti naši pivari koji će se za naklonost publike boriti s najboljim svjetskim pivima.

Možda vas zanima... Zmajska pivovara: U gnijezdu kraljeva crafta Najave

 

- Drago nam je da je naš Festival postao event čija su reputacija i ugled priznati i prepoznati na europskoj i svjetskoj craft sceni od najboljih pivovara na svijetu. Veliko je to priznanje našoj pivskoj publici i našem konceptu festivala koji je rezultirao odličnom posjećenosti i nevjerojatnim količinama popijenog piva za samo dva dana. Prvi smo shvatili da craft pivo može uspjeti samo uz otvorenost, kvalitetu, dobru klopu i bogat večernji program.

To je pristup koji se temelji na otvorenosti prema svima, bez zatvaranja u neke geekovske krugove te uz puno ulaganja u promociju i edukaciju ljubitelja piva. Povijest je pokazala da naš Festival i naši gosti postavljaju trendove na domaćoj craft sceni. Možemo sa sigurnošću reći da će stil pobjedničkog piva biti trend iduće godine na domaćoj craft sceni i da će taj stil napraviti sve hrvatske craft pivovare, istaknuo je Tomislav Pranjić.

 | Author: Promo foto: Promo

Večernji program i dalje nudi posjetiteljima puno veselja, pjesme i plesa uz nastup Dogme u petak, te Ede Majke u subotu. Budući da je poznato da degustacija brojnih piva ima za posljedicu pojačani apetit, sve posjetitelje očekuje široki izbor hrane, od klasike poput pivskih kobasica i ćevapčića, do delicija od istarskog tovara, boškarina i tune.


Veliko priznanje craft sceni i medulinskom festivalu predstavlja i ovogodišnji Prijatelj festivala koji će dodijeliti nagradu za najpivo Festivala (o čemu odlučuju glasovi posjetitelja). Naše najpoznatije lice s malih ekrana i novinar godine Zoran Šprajc moći će na miru i na najboljem mogućem mjestu uživati u najboljim svjetskim pivima.

28 PIVOVARA:

- HRVATSKA
Bura Brew
Zmajska pivovara
Križevačka pivovara
Bujska pivovara
Garden brewery
Visibaba pivo
Varoška pivovara
Prvo viško pivo
Varionica
Medvedgrad
Pulfer
Crafters

- NOVE NADE HRVATSKOG CRAFTA
Zeppelin brewery
Mlinarica
Dubrovačka pivovara
Međimurski Lepi Dečki
Istarska pivovara Vergal

- SLOVENIJA:
Reservoir dogs
Tektonik

- SRBIJA
Dogma
Kabinet

- DANSKA:
Amager

- ŠVEDSKA:
Omnipolo

- USA:
Oscar blues
Pelican brewery
Full sail
Toppling Goliath

- NJEMAČKA:
Hertl braumanufaktur
Orca brau
NBG
Raven kraft
Pax brau
Max Magnus


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.