Najave 07. studenoga 2023.

Ovog vikenda Opatiju preuzima čokoladna čarolija

čokolada, praline
Ljubitelji čokolade u Opatiji će uživati ovog vikenda foto: Jessica Loaiza/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
U Opatiji se od petka 10. do nedjelje 12. studenoga održava Festival čokolade koji tradicionalno iz godine u godinu na Kvarner privlači najveće ljubitelje čokolade

Drugi vikend u studenome i ove je godine u Opatiji rezerviran za najslađe događanje - festival čokolade koji traje od petka 10. do nedjelje 12. studenoga. Sajam Čokoladna čarolija u Centru Gervais će okupiti najbolje domaće i međunarodne čokoladne brendove i predstaviti neke sasvim jedinstvene i teško dostupne čokoladne delicije.

Čokolada će se naći i na menijima opatijskih restorana, u ponudi gradskih kavana, ali i u posebno osmišljenim tretmanima spa&wellness centara. Nenadmašni hedonistički čokoladni užitak tako će osvojiti sva osjetila brojnih posjetitelja najslađeg opatijskog događanja koje će ponuditi bogat program glazbenih nastupa izvrsnih izvođača i bendova, zanimljivih radionica, izložbi, predavanja, kao i izrade nevjerojatnih skulptura od čokolade.

Kao što je teško zamisliti hladnije mjesece bez čokolade, teško je zamisliti i čokoladu bez Opatije, jer u savršenom spoju tog moćnog okusa, dana ispunjenih brojnim aktivnostima te romantične atmosfere omiljene jadranske turističke destinacije nalazi se „recept“ za izvrstan provod i slatki vikend koji će se još dugo prepričavati.

Čokoladna čarolija u Centru Gervais u petak je otvorena od 14 do 21:30 sati, u subotu od 9 do 21 sat, a u nedjelju od 9 do 18 sati. Posjetitelje očekuju brojne prezentacije, degustacije i prodaja čokoladnih delicija, zanimljive čokoladne atrakcijama, choco kutak za najmlađe, choco prezentacijama i edukacijama, choco izložbe i koncerti.

Izvrsna čoko ponuda očekuje posjetitelje opatijskih hotela i restorana. Tako u Kavani Palme Hotela Bristol pripremaju posebne čokoladne i adventske old fashioned koktele. U Hotelu Milenij, u Kavani Wagner u studenome imaju posebne ponude čokoladnih slastica i napitaka nazvanu Winter Celebration, dok u Restoranu Osteria da Ugo Hotela Continental nude poseban meni za ručak uz neodoljive deserte u Milenij Choco Svijetu.

Hotel Ambasador u svom Cubo a la carte restoranu ima posebna slana i slatka jela s čokoladom, baš kao i Kavana Imperial u Heritage Hotelu Imperial. gurmanskom slavlju čokolade priključili su se i Hotel Palace Bellevue - Kavana Strauss, Hotel Admiral - Captain's bar / Restoran, Hotel Istra - Wind-aperitiv bar, Hotel Paris, Restoran Roko i Pizzeria Roko te Hotel Ikador - Restoran Nobilion.

 | Author: Coffeefy Workafe/Unsplash Čokolada nije samoza deserte, odlično funkcionira i u brojnim slanim jelima i koktelima, što će se kroz cijeli studeni moći uvjeriti posjetitelji opatijskih hotela i restorana foto: Coffeefy Workafe/Unsplash

Jedva čekamo najslađi vikend u godini! A do tada donosimo nekoliko recepata za praline s čokoladom uz koje će čekanje biti lakše...

 

Možda vas zanima... Voliš gin & tonic? Obožavat ćeš i ove čokoladne bombone Recepti Možda vas zanima... Slasne kuglice od lješnjaka i čokolade za kraj dana Recepti Možda vas zanima... Praline s narančom idealan su poklončić za najmilije Špajza Možda vas zanima... Ultimativni recept za čokoladne kuglice s kavom Recepti Možda vas zanima... Jednostavne praline od tamne čokolade i mente Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.