Recepti 08. lipnja 2022.

Voliš gin & tonic? Obožavat ćeš i ove čokoladne bombone

Gin i tonik praline s limetom foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Tko može odoljeti kombinaciji omiljenog ljetnog koktela, limete i čokolade?

Kombinacija gina i tonika postala je svima omiljeni ljetni koktel kojeg rado ispijamo uz dodatke svakakvog začinskog bilja, ali i voća poput limete. Još jedna slastica koju obožavamo je čokolada, no do sada ju nismo spajali s ovim koktelom. Vrijeme je za novi ljetni okus s kojim ćeš iznenaditi nepce, ali i društvo ako im odlučiš pripremiti gin i tonik praline s limetom
 

Možda vas zanima... Praline s narančom idealan su poklončić za najmilije Špajza
 

Sastojci:

  • 60 ml tonika
  • 140 ml slatkog vrhnja
  • 25 g maslaca
  • 150 g tamne čokolade
  • 30 ml gina
  • 200 g bijele čokolade
  • 3 limete

Priprema:

  1. Najprije lim za pečenje obloži papirom za pečenje. Ovo će biti baza na koju ćeš slagati praline. 
  2. U lonac izlij tonik i kuhaj ga na srednje visokoj temperaturi dok se volumenom ne smanji za pola. Reducirani tonik ostavi da se ohladi. 
  3. U veliku posudu stavi tamnu čokoladu nakidanu na kockice. U posebnom loncu zagrij vrhnje za kuhanje i dodaj maslac. Miješaj dok se maslac ne otopi i zatim izlij preko čokolade te miješaj dok se i čokolada ne otopi. Za kraj umiješaj gin i reducirani tonik. 
  4. Smjesu stavi u hladnjak dok se ne stisne te jednom kada je čvrsta pomoću žlice i dlanova od nje oblikuj kuglice. Kuglice stavi na lim za pečenje te ih najprije drži u hladnjaku i zatim 30 minuta u zamrzivaču. 
  5. Dok se kuglice hlade, na pari otopi bijelu čokoladu i u nju naribaj koricu jedne limete. Kuglice izvadi iz zamrzivača te jednu po jednu umoči u bijelu čokoladu, stavi na lim za pečenje i posipaj koricom limete. 
  6. Kada su sve praline spremne stavi ih u zamrzivač na 15 minuta te zatim u hladnjak do posluživanja. 

Isprobaj i ove kombinacije ljetnih koktela i slastica:

 

Možda vas zanima... Testiraj ove (odlične) limun kocke s ginom i tonikom! Recepti Gin & tonik ledene lizalice Možda vas zanima... Gin & tonic lizalice od samo pet sastojaka Recepti Možda vas zanima... Slastice s dozom topline i omiljenim alkoholnim pićima Špajza
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:28 07. Srpanj 2022.

    njam