Blagdanski i pretposljednji Zvijezde kuhaju Diners Club Cooking Duel na Europskom trgu ovaj četvrtak u svrhu inkluzije osoba s invaliditetom ugostit će chefa Vanju Agića s kojim je ovogodišnji urednik gastro programa na Europskom trgu Mario Mandarić zaradio Michelinovu preporuku radeći zajedno u restoranu u Splitu.
Vanja je i natjecatelj MasterChefa iz jedne od proteklih sezona, a u ovom dvoboju mu je partnerica ovogodišnja natjecateljica MasterChefa Meri Goldašić. Nasuprot njih kuha jedan od natjecatelja ovogodišnjeg MasterChefa, omiljeni Petar Tucman i stand-up komičar, televizijski i radijski voditelj Ivan Šarić.
Bit će to četvrti od ukupno 5 gastro duela koji se svaki četvrtak u 17 održavaju u sklopu Adventa na Europskom trgu i u kojem osim kuhara, zvijezda i Diners Cluba u humanitarnoj akciji mogu sudjelovati i posjetitelji.
Do sada, su uz gastro urednika Maria Mandarića, projekt podržali kuhanjem, natjecanjem i žiriranjem i javne osobe poput Nikoline Pišek, Franke Batelić, Ivana Pažanina, Darija Zurovca, Damira Tomljanovića, Renea Domanskog, Marca Cuccurina, Tare Thaller, Matea Cvenića, natjecatelja MasterChefa Sarah Mikulec, Manuela Crnobrnje, Sare Biloš, Antonije Mikac i brojnih drugih.
Također, sudjelovali su i članovi Centra UNUO, za koje se i prikuplja novac, te brojna publika. Program moderira pjevačica i voditeljica i velika zaljubljenica u kuhanje i hranu Sanja Doležal. Jela se mogu kupiti po cijeni od 7 eura, posjetitelji, donatori kupuju po pola porcije oba natjecateljska para te glasaju nakon što probaju oba jela. Novac od prodanih jela ide za Centar UNUO, udrugu najosjetljivijih u osposobljavanju koja se bavi osvještavanjem i inkluzijom osoba s invaliditetom u tržište rada.
Do sada su natjecatelji kuhali rižoto s kapesantima, pljukance na crveno s tikvicama i bukovačama te chicken bowl, jelo od marinirane piletine sa sushi rižom. Na ovotjednom izdanju duela Zvijezde kuhaju kuha se gulaš od liganja s paštom.
UNUO se godinama bavi ovom plemenitom misijom, obrazovanje osoba s invaliditetom na području ugostiteljstva, a u ovoj su godini organizirali i najveće europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom Cupid´s Spoon Europe i doveli u Zagreb 30 finalista pobjednika natjecanja iz 24 europske zemlje te tako ukazali na brojne sposobnosti osoba s invaliditetom u svakodnevnom životu i radu.
Zvijezde kuhaju - Diners Club Cooking Dueli dio su humanitarne inicijative Together for Change globalnog programa društveno odgovornog poslovanja Diners Cluba International koji ima za cilj poticanje i sudjelovanje u pozitivnim promjenama poput ove serije blagdanskih gastro duela. Upravo će tom prilikom na ovom duelu biti dodijeljena donacija Diners Cluba udruzi UNUO u iznosu od 7000 eura.
Posjetiteljima EU Adventa je tijekom cijelog tjedna omogućena bogata slano-slatka ponuda jela i raznolika ponuda pića 20 ugostitelja koji se nalaze na EU trgu poput: Marčeta, Cheese bara, Bar 45, Kod Perice, Mr. i Mrs Buns, Eat Me, Cuban Eat Me, Baba Yaga, Punch House, Ođe Ođe, Rolls, The Rich Man by Mario Mandarić, Ginius, Recepcija bar, The Rudolph House i drugih.
U ponudi su razna jela, od onih domaćih poput sarme, kobasica od divljači i bunceka u klasičnom i modernom ruhu preko fritula s ribom, maslinama i pršutom do najboljih kubanskih sendviča i hot dogova najboljih receptura na svijetu. Tu su i slatke delikatese poput trdelnika s brojnim kremama, churrosa, brioche peciva sa sladolednim punjenjem, palačinki i arancina. Tu su i topli alkoholni i bezalkoholni napici, punčevi, topli kokteli, kuhani ginovi, vina, rakije i probrani whiskey asortiman...
Radno vrijeme EU Adventa od ponedjeljka do četvrtka je od 12 do 23 sata, petkom od 12 do ponoći, subotom od 10 do ponoći i nedjeljom od 10 do 23 sara. Na Novu godinu program traje do 2 ujutro.
Detaljan program i satnice pronađi na Facebooku i Instagramu EU Adventa. Ulaz na sve programe je besplatan.