Olakšat ćemo vam posao. Dok čitate, poveznicu na ovaj tekst odmah možete proslijediti i najdražem gurmanu kako biste zajedničkim snagama usporedno slagali planove za ostatak slasne godine. Bez obzira volite li najviše pizzu, burgere, biftek,, tražite li mjesto za dobar gablec ili roštilj, vjerujemo kako će vas naš popis u potpunosti zaintrigirati. Krenimo redom!
Početkom godine u Zagrebu se otvorio Fidel Gastro koji, osim genijalnog imena, ima i sjajnu ponudu jela. Bez obzira želite li opušteno uživati u dobroj hrani u odabranom društvu ili pak se počastiti stvarno dobrim odreskom, ovo je mjesto za vas.
Prvo mjesto u kategoriji najboljih burgera u gradu u posljednje vrijeme drži Kascheta. Osim drugačijeg, somunastog peciva, tu su i njihove genijalne kombinacije okusa, pa se tako pripremite na posve novo iskustvo uživanja u slasnim sendvičima. Ako ste više osoba od pizze, u Kascheti možete birati između debelog i tankog tijesta i sjajnih nadjeva od kojih smo isprobali onaj s dimljenom mozzarellom i špekom crne slavonske svinje i u potpunosti se oduševili.
Za nešto otmjeniju atmosferu i isti takav ručak, najveći plus dajemo Noelu. Tri izvanredna slijeda (od kojih je jedan tartar, mljac!) zbilja poštenih porcija za svega dvjestotinjak kuna i više su nego isplativa investicija u restoranu poput Noela. Ako ne za svaki dan, posebne prilike ovo svakako zaslužuju!
Za sve one koji žude za Gardenovim pivama, a Žitnjak im se čini miljama udaljenim, sretna vijest je stigla početkom proljeća. U centru grada, u Preradovićevoj ulici, otvorio se The Garden Bar&Kitchen. Da bi stvar bila još bolja, osim piva, u ponudi se nalaze i sjajni zalogaji za koje je, ni više ni manje, zaslužna jedna od najboljih domaćih chefica Priska Thuring. Priska je osmislila meni, a zatim sve prepustila u ruke vješte Anje Alduk. Nama dovoljno!
U kategoriji vrhunskih gableca po pristupačnim cijenama, nagradu definitivno odnosi Savica Casual Urban Eatery. Osim što fotografije jela iz ovog simpatičnog restorana na društvenim mrežama viđamo svakodnevno, i sami smo posjetili Savicu i otkrili zašto svi, a sad i mi, vole ovo mjesto!
Najbolji roštilj pronađite pak odmah iza Autobusnog kolodvora. Nije šala, nakon Magazinske Kleti i Cyrana, otvorena je i Pri Staroj Smokvi i mi nikad nismo bili sretniji. Ako još niste bili na jednom od ovih mjesta, jeste li sigurni da sebe želite nazvati ljubiteljem dobrog roštilja?
Nismo zaboravili ni sam centar grada. Konkurencija je bila jaka, no odluka je pala u korist zagrebačke Mundoake gdje, osim sjajne pileće Tikka Masale, možete pojesti i najfinija pileća krilca koja smo u posljednje vrijeme isprobali. Ne vjerujete nam? Uvjerite se sami!
Novi meni Marija Mihelja u zagrebačkom El Toru također je nešto što bismo preporučili baš svakom gurmanu. Ceviche od kozica, punjena prepelica i deserti njihovog novog pastry chefa dovoljan su razlog za jedno zbilja kvalitetno čašćenje.
O Nedavno otvorenoj Beštiji, vjerujemo, ne moramo vam pisati riječi hvale. Jedan klik na njihove društvene mreže i već ćete biti na putu za Masarykovu. Beštiju hvale svi, a hvalimo je i mi. Zbilja se isplati!
Za izlet van Zagreba, ručak u prirodi i finu domaću hranu krenite putem Zagorja. Grešna Gorica, restoran s terasom s koje puca najljepši pogled i divna, zagorska hrana dovoljan su razlog da razveselite najdraže nekim dobrim izletom u zagorske brege. A uskoro počinje i Tabor Film Festival...