Mesni i riblji dnevni meni u Noelu uključuju predjelo koje najčešće dolazi u obliku tartara, salate ili juhe, glavno jelo pripremljeno od svježe ribe ili mesa koje se u to doba može pronaći u mesnicama, a onda su tu i sjajni deserti nove pastry chefice, Gorane Kočiš, sestre chefa Gorana Kočiša.
U Noelu svakog dana poslužuju druga tri slijeda jela, pa smo tako prilikom subotnjeg ručka imali prilike isprobati bistru juneću juhu s lardom i lješnjakom, trlju u kombinaciji s pečenom ciklom i komoračem te cheesecake. Još smo isprobali i janjeći crepinette a la Wellington te panna cottu od lješnjaka s domaćim sladoledom od vanilije. Na kraju, uživali smo u domaćem mini kuglofu pastry chefice Gorane po receptu njezine bake te divnim pralinama.
Svako je Kočiševo jelo dobro promišljeno, izbalansirano, a zatim uvršteno u slijed u kojem se savršeno nadopunjuje s preostala dva tanjura. Juneća juha s lardom i lješnjakom zapravo je bistra juha sa žličnjakom koji se zatim zalije vrućim temeljcem i idealno je predjelo laganoj ribi.
Igra okusima te samo spajanje cikle i komorača s trljom, priznajemo, na prvu nam se učio kao vrlo hrabar pothvat, no svi su se okusi na sjajan način povezali na tanjuru i stvorili zasitno i zbilja ukusno jelo. Aromatična janjetina umotana u lisnato tijesto, čak i pored tartarskog, najjači je dio mesnog menija, dok je cheesecake na stol došao u kombinaciji sa svježim voćem i voćnim kremama koje su ga osvježile na najljepši način.
Panna Cottu od lješnjaka svakako preporučujemo ljubiteljima orašastih okusa, ali i kvalitetnog domaćeg, okusom raskošnog sladoleda od vanilije koji dolazi uz panna cottu.
Kada su u pitanju Goranini uradci, oduševila nas je priča o njezinim mekim, sočnim mini kuglofima. Naime, Gorana je kuglofe pripremala prema receptu svoje bake, a kako baka baš nikada ne mjeri svoje sastojke, jednom ju je prilikom posjetila i na vagu stavljala te bilježila baš svaku žlicu, svaki prstohvat i detaljno pamtila svaki bakin pokret. Rezultat su, uvjerili smo se, slastice koje iskustvo ručanja (ili večere) u Noelu podižu na još jednu višu razinu.
Kao i uvijek, vrhunska usluga, dovoljno pažnje koja niti u jednom trenutku ne postaje nametljiva već je kroz cijelo iskustvo dozirana upravo u pravim omjerima te pozdrav iz kuhinje u obliku domaćih grisina, focaccie i aromatiziranih maslaca, Noel pretvaraju u ozbiljnog kandidata za zagrebački restoran godine.
S nama se složio i sam chef Goran Kočiš koji se trenutno priprema za otvorenje drugog Noel restorana u Bujama. Riječ je o restoranu koji će se otvoriti u sklopu tamošnjeg novog luksuznog hotela. Goran je okupio ekipu i najavljuje velike stvari, ali kako kaže, restoran u Zagrebu ne smije i neće zbog toga trpjeti. I dalje će jela pripremati samo s vrhunskim domaćim namirnicama ekološkog podrijetla, držati se dosadašnje kulinarske filozofije i napredovati u svakom mogućem smislu
"Želim biti u mogućnosti odvesti gosta tamo od kuda nam dolaze namirnice i ponuditi mu samo najbolje. Drugačije nema smisla."
U rujnu prošle godine otvorena je terasa ispred restorana pa se, kako kaže, Kočiš veseli i ponovnom otvorenju iste, a uz svakodnevne promjene menija, misteriozno nam je najavio i druge novitete.
Ručak u Noelu je zbilja ukusan, bogat, a jednostavan te, u današnje vrijeme često najvažnije, sasvim pristupačan. Koštat će vas samo 190 kuna, a iskustvo koje pruža divan interijer, profesionalno osoblje i, najvažnije, vrhunska hrana i vina, zasigurno ćete pamtiti još dugo.