Recepti 13. listopada 2014.

Arbun s rajčicom i bosiljkom

gastro postao gastro.24sata.hr
Arbun prvo pržite na ulju, potom zalijte vinom i zapecite u pećnici

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 466

Potrebno vam je

  • 300 g rajčica, crvena
  • 6 režanj češnjak
  • 1 kom bosiljak, vezica
  • 1 čaša vino bijelo
  • 1 žlica ulje kukuruzno
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1200 g arbun
  • 6 list list bosiljka

Priprema

  1. Ostrugati, očistiti i oprati ribu.
  2. Rajčicu narezati na kockice.
  3. Popržiti na ulju češnjak, staviti na to ribu, posoliti i popapriti, a potom je preokrenuti i prekriti rajčicom i bosiljkom, pa skinuti s vatre.
  4. Zaliti vinom, pa onda staviti na 10 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, potom poslužiti.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.