gastro postao
Arbun prvo pržite na ulju, potom zalijte vinom i zapecite u pećnici
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 466
Potrebno vam je
- 300 g rajčica, crvena
- 6 režanj češnjak
- 1 kom bosiljak, vezica
- 1 čaša vino bijelo
- 1 žlica ulje kukuruzno
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1200 g arbun
- 6 list list bosiljka
Priprema
- Ostrugati, očistiti i oprati ribu.
- Rajčicu narezati na kockice.
- Popržiti na ulju češnjak, staviti na to ribu, posoliti i popapriti, a potom je preokrenuti i prekriti rajčicom i bosiljkom, pa skinuti s vatre.
- Zaliti vinom, pa onda staviti na 10 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, potom poslužiti.