gastro postao
Piletinu uvaljanu u brašno ne morate prethodno pržiti ako nemate vremena. Fetu možete zamijeniti kobasicom chorizo, dodajte tri češnja češnjaka i zelenu papriku, a umjesto slanutka stavite bijeli grah
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 177
Potrebno vam je
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 8 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
- 3 žlica ulje maslinovo
- 300 g slanutak, konzerva
- 1 režanj češnjak
- 1 kom luk ,crveni
- 800 g pasirana rajčica (passata)
- 0.50 šalica pileći temeljac
- 0.50 mala žlica šećer, kristal
- 75 g feta sir
- 2 žlica peršin, list
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Izmiješajte brašno, sol i papar na tanjuru pa u smjesu uvaljajte batake.
- Zagrijte dvije žlice ulja u tavi, pecite piletinu oko 5-6 minuta povremeno je okrećući. Premjestite u posudu za pečenje i dodajte slanutak.
- Zagrijte preostalo ulje u tavi, dodajte češnjak i luk, pirjajte pet minuta, dodajte rajčice, temeljac, šećer, sol i papar. Smanjite vatru i kuhajte miješajući oko deset min dok se lagano ne zgusne.
- Izlijte umak preko piletine i izmiješajte. Pokrijte folijom i pecite pola sata. Maknite foliju, pospite fetom, pecite otkriveno još deset min ili dok se feta ne rastopi. Pospite peršinom.
Izvor Skuhatćute