Recepti 03. listopada 2014.

Aromatična zapečena piletina sa slanutkom i rajčicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Piletinu uvaljanu u brašno ne morate prethodno pržiti ako nemate vremena. Fetu možete zamijeniti kobasicom chorizo, dodajte tri češnja češnjaka i zelenu papriku, a umjesto slanutka stavite bijeli grah

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 177

Potrebno vam je

  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 8 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 300 g slanutak, konzerva
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom luk ,crveni
  • 800 g pasirana rajčica (passata)
  • 0.50 šalica pileći temeljac
  • 0.50 mala žlica šećer, kristal
  • 75 g feta sir
  • 2 žlica peršin, list

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Izmiješajte brašno, sol i papar na tanjuru pa u smjesu uvaljajte batake.
  2. Zagrijte dvije žlice ulja u tavi, pecite piletinu oko 5-6 minuta povremeno je okrećući. Premjestite u posudu za pečenje i dodajte slanutak.
  3. Zagrijte preostalo ulje u tavi, dodajte češnjak i luk, pirjajte pet minuta, dodajte rajčice, temeljac, šećer, sol i papar. Smanjite vatru i kuhajte miješajući oko deset min dok se lagano ne zgusne.
  4. Izlijte umak preko piletine i izmiješajte. Pokrijte folijom i pecite pola sata. Maknite foliju, pospite fetom, pecite otkriveno još deset min ili dok se feta ne rastopi. Pospite peršinom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.