Recepti 03. listopada 2014.

Bakin gulaš

Bakin gulaš
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite ovo tradicionalno mađarsko jelo na način na koji su ga pripremale naše bake.

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 506

Potrebno vam je

  • 0.25 šalica maslac, neslani
  • 500 g govedina, srednje masna
  • 200 g gljive miješane, razne
  • 2 kom luk ,crveni
  • 4 kom mrkva, crvena
  • 2 šalica voda
  • 1.75 šalica goveđa juha
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • 0.50 mala žlica papar
  • 2 kom rajčica, crvena

Priprema

  1. U velikom loncu rastopite maslac pa dodajte sitno narezan luk i meso. Pirjajte oko pola sata, dodajte preostale sastojke osim rajčice, poklopite i smanjite vatru. Kuhajte 45 minuta na laganoj vatri.
  2. Umiješajte oguljene sjeckane rajčice pa pirjajte 25-30 minuta ili dok govedina ne omekša i umak se zgusne.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.