Volimo razne varijante granole, a u posljednje vrijeme posebno nam je draga ova verzija - baklava granola koja će zauvijek promijeniti tvoj doručak. A još se i priprema u pećnici na vrući zrak
Granola je u posljednje vrijeme sve veći hit za doručak, ali i odličan, ukusan i zdrav snack. Donosimo njezinu najnoviju, hit verziju - baklava granola savršen je spoj okusa baklave i granole, a posebno je hrskava ako se, baš poput ove naše izrecepta, priprema u fritezi na vrući zrak.
Baklava granola savršeno se ispeče u air fryeru
Kada se priprema u air fryeru, baklava granola treba manje vremena da se do kraja ispeče i postane savršeno hrskava, a takva nam je idealna za doručak, ako je dodaš jogurtu ili pak pospeš po smoothie bowlu. Također, možeš je posuti i po svom omiljenom desertu poput sladoleda, ili jednostavno grickati.
Ipak, najpopularnija je kombinacija kada se baklava granola stavi u zdjelicu s jogurtom, kriškama naranči, sjemenkama nara i prelivena s još malo meda. Takvoj joj nitko neće moći odoljeti. Donosimo odličan recept prema kojem će ti baklava granola ispasti - savršeno.
Baklava granola
foto: Joy the Baker/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Baklava granola iz friteze na vrući zrak
5 MIN
pripreme
18 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Zobene pahuljice
1
šalica
Orasi
0,50
šalica
Med
0,33
šalica
Kokosovo ulje
3
žlica
Cimet
1
žličica
Sol
0,50
žličica
Pistacije
1
šalica
Postupak
U velikoj zdjeli izmiješaj zobene pahuljice, nasjeckane orahe, med, kokosovo ulje, cimet, sol i 3/4 šalice pistacija.
Obloži košaru friteze na vrući zrak manjima komadom papira za pečenje, ali ostavi nekoliko rupa u košari nepokriveno papirom. Dodaj mješavinu za granolu u jednom sloju.
Peci granolu na 165 stupnjeva, te je obavezno promiješaj na pola vremena pečenja. Peci ukupno 15-18 minuta.
Umiješaj preostalu 1/4 šalice pistacija, nakon toga pusti granolu da se suši u air fryeru 15-20 minuta.
Granolu razlomi u manje komade. Granola će se dosta stvrdnuti kako se bude hladila. Prebaci u dobro poklopljenu posudu bez dotoka zraka i čuvaj do 2 tjedna na sobnoj temperaturi.