Gotov u par koraka, lagan i svilenkast, cheesecake s trešnjama bez pečenja savršen za vruće dane i ljetna druženja. Imamo provjeren recept!
Cheesecake bez pečenja jedan je od onih deserta koji su najtraženiji kad temperature porastu i pećnica postane luksuz. Ova verzija s bogatim preljevom od trešanja, laganom kremom i hrskavom podlogom od keksa i oraha nudi savršeni balans između slatkoće i svježine.
Osim toga, ovaj recept lako se može prilagoditi ako izbjegavaš gluten - samo koristi bezglutenske kekse kao zamjenu za klasične.
Ovaj cheesecake od trešanja može se unaprijed pripremiti i držati u hladnjaku do dana kada ti zatreba, što ga čini savršenim za ljetne roštilje, piknike ili kao brzi desert nakon večere.
Ovaj cheesecake od trešanja svakako posluži ohlađen, kako bi se krema lijepo stegnula i svaki sloj došao do izražaja.
Cheesecake od trešanja
foto: vestellite.com/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Cheesecake s trešnjama
180 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
Trešnja
4
šalica
Šećer
0,75
šalica
Voda
0,25
šalica
Gustin (Kukuruzni Škrob)
2
žlica
Digestive keksi
200
g
Orasi
0,50
šalica
Ulje od avokada
0,33
šalica
Krem sir
450
g
Grčki jogurt
2
šalica
Šećer u prahu
6
žlica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Postupak
U velikom loncu pomiješaj prepolovljene i očišćene trešnje, ½ šalice šećera i ¼ šalice vode te zagrij do vrenja. U međuvremenu razmuti gustin s 4 žličice vode pa umiješaj u smjesu s trešnjama. Ponovno zakuhaj, smanji vatru na srednju i kuhaj uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne i postane sirupasta, otprilike 1 minutu. Makni s vatre.
U multipraktiku usitni kekse dok ne dobiješ fine mrvice. Dodaj sjeckane tostirane orahe i još jednom pulsiraj dok se fino ne usitne. Prebaci smjesu u zdjelu, umiješaj preostalu ¼ šalice šećera, a zatim prelij uljem i dobro promiješaj. Utisni smjesu u dno kalupa za pečenje (cca 23 x 33 cm).
U srednje velikoj zdjeli pomoću električnog miksera istuci krem sir, jogurt, šećer u prahu i vaniliju dok ne dobiješ glatku kremu, po potrebi stružući stranice zdjele. Premaži kremu preko pripremljene podloge, a zatim ravnomjerno rasporedi ohlađenu smjesu od trešanja po vrhu. Pokrij i stavi u hladnjak na hlađenje, otprilike 3 sata, prije posluživanja.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
349 kcal
17 %
MASTI
17,00 g
23 %
KOLESTEROL
0,20 g
0 %
UH
42,00 g
15 %
PROTEINI
9,00 g
18 %
Koristi svježe trešnje kada su u sezoni, a izvan nje odlično će poslužiti i zamrznute, ali ih prethodno dobro ocijedi nakon odmrzavanja.