Hrskavi kruščići, topli sir, sočno voće i svježi bosiljak. Ove bruschette s brie sirom, brusnicama i narom gotove su za malo više od pola sata, a nestat će s tanjura u trenu
Ponekad jedan zalogaj može ispričati cijelu priču o zimi, o blagdanskom stolu, o zajedništvu... Ove bruschettes brie sirom, brusnicama i narom su upravo takve.
Kremasti brie sir u kombinaciji sa svježinom iz voća poslužen je na hrskavom kruhu, s nekoliko listića bosiljka za kontrast i boju, osim što izgledaju kao Pinterest projekt u tri dimenzije, ovi zalogaji imaju i odličan nutritivni profil.
Nar je bogat antioksidansima i vitaminom C, brusnice su pune vlakana i prirodne kiselosti, a brie – brie je brie. Mekan je, bogat i dovoljno neutralan da pusti voću da se razmaše. Priprema ne traži posebne vještine.
Voćni preljev možeš napraviti i tri dana unaprijed, što ti daje slobodu u planiranju. Ove bruschette s brie sirom, brusnicama i narom idealne su kao predjelo, snack pa čak i za blagdanske partyje ili brunch uz čašu pjenušca.
Recept za bruschette s brie sirom, brusnicama i narom je u nastavku...
Bruschette s brie sirom, brusnicama i narom
foto: Kellie Karbach, The Foul-Mouth Gourmet/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Bruschette s brie sirom, brusnicama i narom
20 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
16
porcija
SREDNJE
Sastojci
Nar
0,75
šalica
Brusnice
0,50
šalica
Šećer
2
žlica
Narančina korica
1
žličica
Sol
1
prstohvat
Baguette
16
kriška
Maslinovo ulje
Svježe mljeveni crni papar
0,12
žličica
Brie
16
kriška
Svježi bosiljak
1
žlica
Postupak
Pomiješaj sjemenke nara, nasjeckane brusnice, šećer, koricu naranče i sol u manjoj zdjeli. Pokrij i stavi u hladnjak – može stajati do 3 dana.
Zagrij pećnicu na 175 °C. Kriške kruha narezane ukoso složi na lim obložen papirom za pečenje. Lagano ih premaži kistom s par kapi maslinova ulja i pospi paprom.
Peci 8 minuta, jednom okreni tijekom pečenja. Zatim na svaku krišku dodaj komad ukoso narezanog brie sira i vrati u pećnicu još 4 minute – dovoljno da se sir počne topiti, ali ostane na mjestu.
Neposredno prije posluživanja umiješaj bosiljak u ohlađeni voćni preljev. Žličicom pažljivo rasporedi smjesu preko toplih bruschetta. Posluži odmah, dok je sir još mekan.