Recepti 30. siječnja 2018.

Brza jela koja možete ponijeti na posao

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj tjedan se odmaknite od peciva, slatkiša i naručivanja hrane i pripremite nekoliko brzih i jednostavnih jela koja ćete s užitkom pojesti na poslu ili na fakultetu.

U kategoriji praktičnih i brzih jela prednjače salate. Na sreću, ima toliko mogućih kombinacija da će vam teško dosaditi. Ponedjeljak je idealan za detox salatu od klementina, nara, rikole i klica cikle. Osim što je lagana, osvježavajuća i zdrava, dobro sjeda svima koji su se za vikend opustili i uživali u kaloričnim obrocima.

Sigurni smo da će vam se svidjeti kombinacija voća i povrća pa vam odmah nudimo i ukusnu alternativu za utorak – salatu od špinata, brusnica, badema, sezama i maka. Obje su gotove za nekoliko minuta, što ih čini savršenim usputnim obrocima.

 

Možda vas zanima... Detox salata s narom, klementinama i klicama Kolumne Možda vas zanima... Ukusno i primamljivo: Bogata salata od špinata Recepti

 

 | Author: Geeketa foto: Geeketa

U srijedu  otputujte u Meksiko uz tacose s piletinom, avokadom i limunom. Najukusniji su topli, ali neće vas razočarati ni ako se male ohlade, baš kao i proteinske tortilje s tunom i chia sjemenkama. Obje su verzije jela zasitne, ali ne i teške, pa ćete nakon ručka moći bez problema nastaviti raditi. 

 

Možda vas zanima... Lagani tacosi s piletinom i avokadom Recepti Možda vas zanima... Proteinske tortilje s tunom i chia sjemenkama Kolumne

 

 | Author: Geeketa foto: Geeketa

Popis mogućih jela je poduži, posebno ako na radnom mjestu imate mikrovalnu pećnicu. U tom slučaju možete podgrijati ostatke od jučerašnje večere – krem juhe, tjestenine ili neki ukusan komad mesa. 

 

Možda vas zanima... Pomiješaj i protresi: Tjestenina s dimljenim lososom Recepti Možda vas zanima... Kremasta juha od poriluka i krumpira Recepti

 

Najteže je zapravo steći naviku pripreme jela i zaboraviti na peciva, a nakon što se priviknete bit će nezamislivo ručak kupovati u obližnjoj trgovini. 

Želimo vam ugodan tjedan!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.