gastro postao
Priprema mrvičastog kolača od omiljenih ljetnih plodova oduzet će vam svega nekoliko minuta, a kada ga jednom ubacite na pečenje, budite strpljivi, jer najbolje tek slijedi.
Spoj kiselkasto slatkog bobičastog voća i finih, sočnih šljiva donijet će za vaš stol najdivnije arome. Mrvičasti kolač idealno se slaže s kuglicom sladoleda, pa svakako, dok se kolač još peče, izvadite iz zamrzivača omiljeni okus sladoleda i pustite da se malo otopi. Poslužite ga s još vrućim kolačem i uživajte u sjajnoj ljetnoj slastici.
Za nadjev će vam trebati:
- 1 šalica bobičastog voća (maline, kupine, borovnice...)
- 4 šljive
- Malo šećera
- Malo vode
- Ekstrakt vanilije, mahuna ili vanilin šećer
Za mrvičasti posip trebat će vam:
- 100 g maslaca
- 110 g smeđeg šećera
- 100 g brašno
- 40 g zobenih pahuljica
Priprema:
- Pomiješajte bobičasto voće (možete koristiti i smrznuto, samo ga prvo odledite) i šljive. Dodajte šećera i vaniliju po želji i ovisno o slatkoći voća.
- Voće stavite u vatrostalnu posudu.
- U blenderu pomiješajte maslac, smeđi šećer, integralno brašno i zobene pahuljice pa pospite preko voća.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C pola sata.
Dobar tek!