gastro postao
                                            
                                        
                                    Priprema mrvičastog kolača od omiljenih ljetnih plodova oduzet će vam svega nekoliko minuta, a kada ga jednom ubacite na pečenje, budite strpljivi, jer najbolje tek slijedi.
                                
                                
                                    
                                
                                Spoj kiselkasto slatkog bobičastog voća i finih, sočnih šljiva donijet će za vaš stol najdivnije arome. Mrvičasti kolač idealno se slaže s kuglicom sladoleda, pa svakako, dok se kolač još peče, izvadite iz zamrzivača omiljeni okus sladoleda i pustite da se malo otopi. Poslužite ga s još vrućim kolačem i uživajte u sjajnoj ljetnoj slastici.
Za nadjev će vam trebati:
- 1 šalica bobičastog voća (maline, kupine, borovnice...)
 - 4 šljive
 - Malo šećera
 - Malo vode
 - Ekstrakt vanilije, mahuna ili vanilin šećer
 
Za mrvičasti posip trebat će vam:
- 100 g maslaca
 - 110 g smeđeg šećera
 - 100 g brašno
 - 40 g zobenih pahuljica
 
Priprema:
- Pomiješajte bobičasto voće (možete koristiti i smrznuto, samo ga prvo odledite) i šljive. Dodajte šećera i vaniliju po želji i ovisno o slatkoći voća.
 - Voće stavite u vatrostalnu posudu.
 - U blenderu pomiješajte maslac, smeđi šećer, integralno brašno i zobene pahuljice pa pospite preko voća.
 - Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C pola sata.
 
Dobar tek!