gastro postao
Vrlo jednostavan i brz recept za buzaru od školjaka po vašem izboru.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 95
Potrebno vam je
- 500 g miješane školjke
- 8 kom kapisanta
- 1 dl ulje maslinovo
- peršin, list
- 3 režanj češnjak
- 1.50 dl malvazija
- 2 žlica krušne mrvice
Priprema
- Školjke očistite i isperite hladnom vodom. U većoj posudi ugrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak da se poprži te umiješajte dondole, mušule i dagnje. Pričekajte da se otvore i podlijte vinom.
- Kada vino ishlapi, dodajte krušne mrvice i peršin, pokrijte sve te pustite da se umak zgusne. Kapesante začinite maslinovim uljem i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici pet minuta na 170°C.
Izvor Skuhatćute