Recepti 13. listopada 2014.

Buzara od školjki

gastro postao gastro.24sata.hr
Vrlo jednostavan i brz recept za buzaru od školjaka po vašem izboru.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 95

Potrebno vam je

  • 500 g miješane školjke
  • 8 kom kapisanta
  • 1 dl ulje maslinovo
  • peršin, list
  • 3 režanj češnjak
  • 1.50 dl malvazija
  • 2 žlica krušne mrvice

Priprema

  1. Školjke očistite i isperite hladnom vodom. U većoj posudi ugrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak da se poprži te umiješajte dondole, mušule i dagnje. Pričekajte da se otvore i podlijte vinom.
  2. Kada vino ishlapi, dodajte krušne mrvice i peršin, pokrijte sve te pustite da se umak zgusne. Kapesante začinite maslinovim uljem i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici pet minuta na 170°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.