gastro postao
                                            
                                        
                                    Vrlo jednostavan i brz recept za buzaru od školjaka po vašem izboru.
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 95
Potrebno vam je
- 500 g miješane školjke
 - 8 kom kapisanta
 - 1 dl ulje maslinovo
 - peršin, list
 - 3 režanj češnjak
 - 1.50 dl malvazija
 - 2 žlica krušne mrvice
 
Priprema
- Školjke očistite i isperite hladnom vodom. U većoj posudi ugrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak da se poprži te umiješajte dondole, mušule i dagnje. Pričekajte da se otvore i podlijte vinom.
 - Kada vino ishlapi, dodajte krušne mrvice i peršin, pokrijte sve te pustite da se umak zgusne. Kapesante začinite maslinovim uljem i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici pet minuta na 170°C.
 
Izvor Skuhatćute