Recepti 03. listopada 2014.

Chateaubriand s umakom bernaise

gastro postao gastro.24sata.hr
Posebno pripremljena govedina ime je dobila po francuskom diplomatu iz 19. st. François-René de Chateaubriandu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 342

Biftek

  • biftek

Umak

  • 4 žlica alkoholni ocat
  • estragon
  • 1 žlica ljutika
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 90 g maslac, slani

Priprema

  1. Odrezak poprijeko prerežite. s jedne strane premažite rastopljenim maslacem i začinite paprom.
  2. Stavite u vruću grill-pećnicu i pecite dvije minute, okrenite i pecite dok ne posmeđe (dvije minute). Smanjite temperaturu, premažite i pecite oko tri minute sa svake strane.
  3. Kuhajte četiri žlice octa s estragonom i ljutikom dok se ne reducira za 1/3. Na pari tucite žumanjke s octom dok se ne zgusne, umiješajte 90 g maslaca i papra prema želji.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.