gastro postao
Posebno pripremljena govedina ime je dobila po francuskom diplomatu iz 19. st. François-René de Chateaubriandu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 342
Biftek
- biftek
Umak
- 4 žlica alkoholni ocat
- estragon
- 1 žlica ljutika
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 90 g maslac, slani
Priprema
- Odrezak poprijeko prerežite. s jedne strane premažite rastopljenim maslacem i začinite paprom.
- Stavite u vruću grill-pećnicu i pecite dvije minute, okrenite i pecite dok ne posmeđe (dvije minute). Smanjite temperaturu, premažite i pecite oko tri minute sa svake strane.
- Kuhajte četiri žlice octa s estragonom i ljutikom dok se ne reducira za 1/3. Na pari tucite žumanjke s octom dok se ne zgusne, umiješajte 90 g maslaca i papra prema želji.
Izvor Skuhatćute