Coney Island hot dogu posebnu draž i sočnost daje umak s mljevenom govedinom, dok se hrenovke ne kuhaju nego peku na roštilju... Recept je u nastavku!
U zadnje vrijeme nešto smo se uhvatili raznih varijanti hot doga, ali i njegove inačice u prženom tijestu - (korejskog) corn doga. Jer ljeto je vrijeme za brze, slasne i jednostavne zalogaje, a hot dog je upravo to!
Ovaj put u našem hot dog serijalu donosimo recept za slasni Coney Island hot dog kojem posebnu draž i sočnost daje umak s mljevenom govedinom, dok se hrenovke ne kuhaju nego peku na roštilju! Uživaj u ljetu uz naš recept za Coney island hot dog!
Coney Island hot dog
foto: The Suburban Soapbox/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Coney Island Hot Dog
10 MIN
pripreme
80 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
CONEY ISLAND UMAK
Sastojci
Svinjska mast
1
žlica
Mljeveno meso - govedina
450
g
Krušne mrvice
0,25
šalica
Luk
1
kom
Češnjak
4
režanj
Koncentrat rajčice
2
žlica
Worcestershire umak
1
žlica
Senf
1
žličica
Chili u prahu
1
žličica
Mljevena paprika - slatka
1
žlica
Sol
1
žličica
Kumin
1
žličica
Kajenska papričica
0,50
žličica
Piment
0,50
žličica
Goveđi temeljac
250
ml
HOT DOG
Sastojci
Svinjska mast
1
žlica
Hrenovke
4
kom
Pecivo za hot dog
4
kom
Luk srebrenac
1
kom
Senf
Postupak
Počni pripremati umak. U velikoj tavi rastopi mast na srednjoj vatri.
Dodaj mljevenu govedinu. Dok se meso lagano prži, uz pomoć gnječilice za krumpir usitni ga na manje komade, odnosno razbij veće grudice mesa.
Kad je govedine poprimila lijepu zlatno-smeđu boju, dodaj krušne mrvice (ili zdrobljene krekere).
Dodaj luk nasjeckan na kockice i nasitno nasjeckani ili mljeveni češnjak i dinstaj oko 2 minute.
Umiješaj koncentrat rajčice i dinstaj dalje dok se meso i začini ne počnu lagano primati za dno posude - trebat će ti oko 2 minute za to.
Dodaj worcestershire umak, senf, chili prah, mljevenu slatku papriku, sol, mljeveni kumin, kajensku papričicu u prahu, mljeveni piment i sve zalij goveđim temeljcem.
Sve dobro promiješaj i pričekaj da zakipi.
Kuhaj poklopljeno na laganoj vatri oko 1 sat, uz povremeno miješanje o dodavanje temeljca ili vode ako je potrebno.
Kad je umak skoro gotov, kreni prirpemati hrenovke na grill tavi ili roštilju, uz dodatak malo svinjske masti. Okreći ih kako bi se lijepo zapekle sa svih strana, ukupno vrijeme pečenja je oko 10 minuta.
Ugrij peciva za hot dog u mirkovalnoj (ako je imaš) 10-ak sekundi. Ili ih ugrij u 'običnoj' pećnici.
Peciav razreži, stavi u svako po hrenovku, preko hrenovke Coney Island umak, a na njega kockice svježeg luka srebrenca i senf.
Dobar tek!
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
685 kcal
34 %
MASTI
45,00 g
62 %
KOLESTEROL
0,13 g
0 %
UH
38,00 g
13 %
PROTEINI
33,00 g
66 %
Još jedan slastan dodatak Coney Island hot dogu je naribani sir - naš favorit je aromatični, slankasti cheddar!