Duo koji zbilja zna što radi na nedavno održanoj večeri Taste with signature za goste je pripremao divnu crvenu rižu sa školjkama. Ivan Pažanin i Braco Sanjin pripremili su vrhunsko jelo, a s nama su podijelili i recept.
Važno je spomenuti i kako je crvena riža vrsta riže koju su zadnjih 15-ak godina farmaceutske kuće počele koristiti pri izradi kapsula protiv kolesterola. Ako je nemate, možete je zamijeniti i drugom vrstom riže.
Kaneštrele pak su školjke koje kuhari interno nazivaju i baby kapesante zbog izrazito nježnog okusa i bijelog mesa, no možete ih zamijeniti i drugim školjkama po želji.
A sada priprema!
Sastojci:
- 8 dag crvene riže
- 6 dag kaneštrela (školjaka)
- 3 dag kozica
- riblji temeljac
- 3 dag mlade kapule
- 3 dag korijena celera
- 2 dag mrkve
- 2 dag svježe paprike
- 2 dag tikvice
- 1 dag maslaca
- 1 dag grana padana
- režanj češnjaka
- 1 dcl bijelog vina
- svježi peršin, sol, papar
Priprema:
- Na maslinovu ulju popirjajte nasjeckano povrće (osim češnjaka i peršina) te rižu.
- Podlijevajte s ribljim temeljcem, a kad je riža na pola gotova, dodajte vino, školjke i kozice.
- Pri samom kraju dodajte sjeckani češnjak i peršin, kockicu maslaca i grana padano.
- Posolite i popaprite prema želji.
Dobar tek!
P.S. Ovaj i druge recepte naših poznatih chefova pronađite u novom broju magazina Skuhatćute!