Recepti 267 prikaza 11. studenoga 2018.

Crvena riža s kaneštrelama Ivana Pažanina i Brace Sanjina

Ivan Brezovec
gastro postao gastro.24sata.hr
Kolege i veliki prijatelji Ivan Pažanin i Braco Sanjin nedavno su udružili snage i pripremili primamljivo jelo sa školjkama. O čemu je riječ, saznajte u nastavku.

Duo koji zbilja zna što radi na nedavno održanoj večeri Taste with signature za goste je pripremao divnu crvenu rižu sa školjkama. Ivan Pažanin i Braco Sanjin pripremili su vrhunsko jelo, a s nama su podijelili i recept.

 

Možda vas zanima... Kako izgleda kad najbolji chefovi regije udruže snage Špajza

 

Važno je spomenuti i kako je crvena riža vrsta riže koju su zadnjih 15-ak godina farmaceutske kuće počele koristiti pri izradi kapsula protiv kolesterola. Ako je nemate, možete je zamijeniti i drugom vrstom riže.

Kaneštrele pak su školjke koje kuhari interno nazivaju i baby kapesante zbog izrazito nježnog okusa i bijelog mesa, no možete ih zamijeniti i drugim školjkama po želji.  

A sada priprema!

 

 | Author: Ivan Brezovec Ivan Brezovec

 

Sastojci:

  • 8 dag crvene riže
  • 6 dag kaneštrela (školjaka)
  • 3 dag kozica
  • riblji temeljac
  • 3 dag mlade kapule
  • 3 dag korijena celera
  • 2 dag mrkve
  • 2 dag svježe paprike
  • 2 dag tikvice
  • 1 dag maslaca
  • 1 dag grana padana
  • režanj češnjaka
  • 1 dcl bijelog vina
  • svježi peršin, sol, papar


Priprema:

  1. Na maslinovu ulju popirjajte nasjeckano povrće (osim češnjaka i peršina) te rižu.
  2. Podlijevajte s ribljim temeljcem, a kad je riža na pola gotova, dodajte vino, školjke i kozice.
  3. Pri samom kraju dodajte sjeckani češnjak i peršin, kockicu maslaca i grana padano.
  4. Posolite i popaprite prema želji.

Dobar tek!

P.S. Ovaj i druge recepte naših poznatih chefova pronađite u novom broju magazina Skuhatćute!

 

 | Author: Skuhatćute Skuhatćute

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.