Recepti 13. listopada 2014.

Curry s povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Curry potječe iz Indije i označava jako začinjeno jelo

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 412

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom đumbir,svježi
  • 1 mala žlica korijander
  • 1 mala žlica mljevena kurkuma
  • 1 mala žlica kumin, mljeveni
  • čili u prahu
  • 6 kom cvjetača (samo cvijet)
  • 50 g mahune žute (zrele)
  • 200 g buča
  • 400 ml kokosovo mlijeko
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte ulje u velikoj tavi te dodajte luk i češnjak. Pirjajte na niskoj temperaturi 5 minuta dok luk ne omekša.
  2. Potom dodajte đumbir, sol i papar i ostale začine. Miješajte neprestano dodatnih 1-2 minute.
  3. Dodajte cvjetaču, mahune, buću te dobro izmiješajte dok se sastojci ne prožmu sa začinima. Dolijte kokosovo mlijeko, izmiješajte, poklopite i pirjajte 25-30 minuta ili dok povrće ne omekša.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.